Международната антидопингова агенция (УАДА) ще разгледа твърденията на телевизия ARD,

...
Международната антидопингова агенция (УАДА) ще разгледа твърденията на телевизия ARD,
Коментари Харесай

Започват разследване срещу Китай за систематична употреба на допинг

Международната антидопингова организация (УАДА) ще прегледа изказванията на телевизия ARD, че китайските спортисти са употребявали систематично неразрешени стимуланти през 80-те и 90-те години. Германците са се сдобили с информацията персонално от някогашния физиотерапевт Инсян Сюе, която е работила в тимове в разнообразни дисциплини, а в този момент търси политическо леговище в Германия дружно със сина си. 79-годишната Сюе твърди, че близо 10 хиляди спортисти са се състезавали с допинг, като най-младите от тях са били на 11-годишна възраст.

" Всеки човек, който беше срещу систематичната приложимост на допинг, беше считан за рисков за страната. А всеки, който по някакъв метод е заплашил страната, в този момент е в пандиза ", добави Сюе, която е изгубила мястото си в националния тим по гимнастика, откакто е отказала да третира играч с допинг преди олимпиадата в Сеул през 1988-а.

Сюе търси политическо леговище, тъй като не се усеща в сигурност в своя дом от 2012-а година насам, когато за първи път си разреши да приказва намерено за приложимост на допинг. " През 80-те и 90-те години китайските спортисти от националните тимове използваха систематично допинг. Медалите са извоювани с допинг. Златните, сребърните и бронзовите. Всички оценки, извоювани на интернационално равнище, би трябвало да бъдат отнети ", сподели още тя. От УАДА обясниха, че ще ревизират " дали е допустимо сходна скица да съществува десетилетия подред ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР