Международната агенция за атомна енергетика и ЕС изразиха тревога във

...
Международната агенция за атомна енергетика и ЕС изразиха тревога във
Коментари Харесай

МААЕ и ЕС изразиха тревога за ситуацията в АЕЦ Запорожие

Международната организация за атомна енергетика и Европейски Съюз показаха паника във връзка със обстановката в АЕЦ Запорожие.

От украинския регулатор " Енергоатом " оповестяват, че централата действа при риск от нарушение на радиационните правила и тези за пожарна сигурност. Един от реакторите на АЕЦ-а продължава да бъде спрян, откакто поради обстрела в региона на централата избухна пожар.

Към момента няма данни за приключване на радиация, само че обстановката остава тревожна. Украинският президент Володимир Зеленски упрекна Русия, че употребява атомната електроцентрала като средство за гнет.

" Руската войска няма да промени тактиката си. Разбираме, че знаят, че губят в директни борби. Затова врагът разчита на артилерия и цялостен обстрел. Те се пробват да унищожат всичко и да влязат в руините. През тази седмица, въоръжените сили на Украйна реализираха високи резултати в унищожаването на логистиката на съветската войска. И всеки удар по хранилища с муниции на съперника, по командните му пунктове, по струпаната съветска техника, избавя живота на украинските военни и цивилни ", съобщи Зеленски.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР