Международна измама с фалшиво медицинско оборудване. Фиктивни компании предлагат средства

...
Коментари Харесай

Измама в интернет: Мними фирми предлагат медицинско оборудване />Реклама / Ads
Международна машинация с подправено здравно съоръжение. Фиктивни компании оферират средства за отбрана против COVID-19.
До момента са открити повече от 20 жертви на измамата от три европейски страни, оповестяват от ГДБОП. Според данните след предплатено превеждане на 70% от средствата в сметки в Белгия и Англия парите се изтеглят и реалокират в други сметки в Португалия, Белгия, Англия и Китай, а доставките в никакъв случай не идват.

Фиктивните уеб сайтове оферират здравно съоръжение за отбрана против новия ковид, което е предопределено за здравни служащи. Мрежата е от несъществуващи компании.

От ГДБОП прецизират, че домейн имената на лъжливите уеб сайтове са по този начин основани, че наподобяват близки на действително съществуващи фармацевтични компании и публични страници, а логата им са присвоени или изкопирани.

До момента са открити повече от 20 жертви на измамата от три европейски страни, които са изгубили над 110 000 евро.

Идентифицираните досега фиктивни компании са следните: MSN PHARMA LTD; MSN PHARMA GLOBAL; MSN SOLUTIONS; MSN GROUP OF COMPANIES; MEDICAL LEASE.; SANTE PUBLIQUE FRANCE

Използваните домейн имена са следните: msngloballtd.com; msnbgloballtd.com; oxyline.com; oxylinepharma.com; goldmedical.fr; santepublique–france.fr.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР