Международна група учени за първи път синтезира противораков антибиотик, наречен

...
Международна група учени за първи път синтезира противораков антибиотик, наречен
Коментари Харесай

Създадоха антибиотик срещу рак

Международна група учени за първи път синтезира противораков антибиотик, наименуван „ Кедарцидин ". Той е сполучлив в битката както с раковите кафези, по този начин и с резистентните към антибиотици бактерии.

След 20 години профилирани проучвания, учените разрушили химическия код на необикновено комплицираната субстанция и са я възпроизвели синтетично в лаборатория. Този огромен пробив може да докара до нова епоха в проектирането и производството на антибиотици и противоракови сътрудници.

Кедарцидинът е открит още преди30 години в естествена форма и извлечен от проба от почва в Индия. На процедура почвата е естественият източник на всички антибиотици, създадени от 1940 година, само че с цел да бъдат възпроизведени като медикаменти, минават през химичен синтез. За разлика от доста други антибиотици, които се концентрират само върху унищожаването на бактериите, кедарцидин е в положение да повреди туморните кафези и има капацитет за дейно лекуване на рака.

Д-р Мартин Лиър от Университета в Линкълн, Англия, и проф. Масахиро Хирама, основан в Университета Тохоку в Япония, станаха първите учени в света, които сътвориха цялостен синтез на този мощно неустойчив естествен артикул. Д-р Мартин Лиър изясни: „ След откритието му в почвата бяха нужни 10 години, с цел да се дефинира молекулярната конструкция на кедарцидина. През 1997 година започнах дългото пътешестване, с цел да направя реактивното ядро ​​на кедарцидин с професор Хирама, който неотдавна бе почетен с най-висока респект за един академик в Япония. Трябваше да съберем молекулярния пъзел, който беше със забележителна компликация, след което разработихме нови способи, по които да произвеждаме частите от пъзела. 20 години по-късно най-сетне взехме решение пъзела. "

Откритието показва нови молекулярни прозрения и обещаващи механизми за битка с рака и с резистентните към антибиотици бактерии и слага провокации пред химията и биологията, считат учените. „ Сега можем да произведем идващото потомство антибиотици и противоракови медикаменти ", уверен е доктор Лиър.

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР