Международен медицински екип стигна до заключението, че приблизително 1,5 милиона

...
Международен медицински екип стигна до заключението, че приблизително 1,5 милиона
Коментари Харесай

Над 1,5 милиона деца са осиротели заради COVID-19

Международен медицински екип стигна до заключението, че почти 1,5 милиона деца са изгубили най-малко един родител, баба, дядо или аставник вследствие на пандемията. Констатациите на учените са оповестени в изданието The Lancet, съобщи организация БГНЕС.

" Стойностите на загубите, които получихме, са единствено минимализирани - действителният брой деца, изгубили едно или две лица, които ги устоят може в действителност да бъде по-висок. Разпространението на нови вариации на вируса и закъснение на имунизацията може да докара до обстоятелството, че броят на COVID-сираците може да нарасне с още няколко милиона “, сподели Джулиет Унвин, откривател от Империъл Колидж в Лондон (Великобритания).

За да получат такава информация, учените са употребявали статистически данни за смъртните случаи от коронавирусна зараза, предоставени от СЗО и националните медицински отдели, както и способи, които преди са били употребявани за оценка на това какъв брой постоянно ХИВ и други рискови инфекциозни болести водят до това децата да останат сираци.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР