Междублоковите пространства в София са занемарени. Добре поддържаните градинки пред

...
Междублоковите пространства в София са занемарени. Добре поддържаните градинки пред
Коментари Харесай

Голяма изненада! Какво съобщиха за София

Междублоковите пространства в София са занемарени. Добре поддържаните градинки пред входа са образци за геройството на част от жителите им, само че демонстрират неналичието на систематичен метод към тези места.

В същото време според Общия организационен проект на столицата има опция да се построят жилища за още 1 милион души. Повечето от тях ще лишават на столичани част от междублоковите пространства.
-->
Тази позиция показва Екипът на София, а проблемите на междублоковите пространства в столицата саосновно четири, съгласно тях:

1. Безразборно паркиране и кални точки

2. Затруднено напредване

3. Без достъп до зеленина

4. Липса на общественост и безконтролно отношение към средата към нас

Нарушеното възприятие за общественост води до град, който съществува под формата на матрицаот “лични замъци ” – жилища, от места за работа и развлечение, за които се грижинякой различен. Липсата на общественост се показва в разнообразни аспекти като образуването на микросметища в междублоковите пространства, вандалските прояви, паркирането върхутротоари, зелени площи и пред вратата на входа и други

Мрежата от алеи в междублоковите пространства е влошена или не е налична. Липсващите капаци на шахти, запушените водоприемни шахти и нарушената настилка, вършат тези пространства негостоприемни, изключително при неприятни атмосферни условия, когато калните петна и локвите заемат огромна част от площите за придвижване.

Това подтиква използването на персонални коли даже и за относително дребни дистанции, което покачва степента на моторизация и предпочитането му като метод на напредване., се споделя още в известието.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР