Между етикета с нулеви калории и вкусния аромат, газираната вода

...
Между етикета с нулеви калории и вкусния аромат, газираната вода
Коментари Харесай

Кара ли ви газираната вода да изпускате газове?

Между етикета с нулеви калории и вкусния мирис, газираната вода е относително здравословна опция за следобедно ободряване. Но допустимо ли е при пиянство на прекомерно доста сода да се образуват стомашни газове?

Докато в интернет е цялостно с отзиви, че пиенето на прекомерно доста вода ни прави подути и цялостни с газове, истината е малко по-сложна. В по-голямата си част е мит, че газираната вода води до газове, само че въпреки всичко, в случай че я пиете на всеки час или имате проблем с храносмилането, може да желаете да измененията този табиет. Ето за какво.

Пиенето на газирани питиета може да докара до усвояване на въздух. Обикновено този въздух се появява като газове или оригване, споделя Маги Мун, създател на The MIND diet.

Газираните питиета отделят въглероден двуокис, който се смесва дружно с въздуха в хранопровода ви и съумява да се върне в устата ви като оригване. Повечето въздух, който предизвиква оригване, е заловен в хранопровода, преди да стигне до стомаха, и се освобождава посредством оригването, споделя тя.

 Пърдене

Разбира се, както сте учили в началното учебно заведение, в случай че този въздух не излезе през единия край, безусловно ще излезе през другия. Ако установите, че изпускате газове прекомерно, може би роля играе и карбонизацията. Но това евентуално е по-скоро резултат от взаимоотношението на бактерии със стомашната киселина, мастна киселина или неабсорбирани въглехидрати (например фибри, захарни алкохоли), споделя Мун - а не толкоз от самата газирана напитка.

Всъщност, в случай че обичате газирани питиета, потърсете най-хубавите разновидности измежду тях. Повечето сода съдържат изкуствени подсладители, които са свързани с приемането на газове, твърди Мун. Все отново има марки, които не съдържат изкуствени подсладители, които е по-малко евентуално да причинят досадното отичане.

Газираната вода не е на 100 % потребна за вас. Освен че предизвиква газове и незначителни подувания, пиенето на прекалено много пенлива вода е обвързвано и с ерозията на зъбите поради киселинността. За благополучие има няколко метода да се сведат до най-малко тези рискове и към момента да се насладите на всяка глътка.

 Газирана вода

Опитайте да пиете водата на по-малки порции, по-бавно и на дребни глътки, с цел да намалите приемането на въздух. Съветът е да държите си устата затворена сред глътките и да пропуснете сламката, защото и двете могат да доведат до спомагателен въздух в стомаха ви, което води до по-голямо струпване на газове.

Като цяло, стига да не пиете прекомерно доста газирана вода или не се пробвате да се справяте със стомашно-чревно разстройство, вашия табиет не е рисков. Просто имайте поради тези препоръки, с цел да се предпазите от вероятно подсмихване от страна на сътрудниците ви на работното ви място.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР