Между 650 и 800 лева излиза подготовката за първия учебен

...
Между 650 и 800 лева излиза подготовката за първия учебен
Коментари Харесай

До 800 лева излиза подготовката за първия учебен ден

Между 650 и 800 лв. излиза подготовката за първия образователен ден. Най-драстично са поскъпнали тетрадките и учебниците – с 20-25%.

След броени дни Аделина ще прекрачи учебно заведение за първи път, брат й Красимир ще е в четвърти клас. Подготовката и при двамата стартира с пазаруването на раница. 

" Това са тазгодишните модели, това са миналогодишните модели, разликата е само в дизайна и в цената като на миналогодишните цената запазихме каквато си беше, т.е. са по-достъпни, а са качествени. Цената е от 70 лева до 95. 70-79 лева са миналогодишните ”, споделя продавач-консултантът Деляна Тончева. 

Следват образователните такъми по лист.  

" Най-скъпи са тетрадките, защото хартията се подвига към този момент от няколко месеца, непрестанно има придвижване нагоре. Може би с към 20% ", сподели Тончева. 

" Минимумът ще е общо за униформа, облекла, които трябват в началото, раници, помагалата, които се докупуват. В първи клас ние учебници не заплащаме, ще са ни нужни към 650. За огромното дете също, само че няма да купуваме още учебници, той ще е четвърти клас, само че отново минимумът ще е най-малко 700-800 ", изясни Елина Чекаларова, родител. 

 Държавната помощ за първокласник няма да покрие и половината разноски, споделя тя пред bTV. 

" Тя ще пристигна късно, дава се на две елементи първия и втория период, тъй че отново ще е нещо, само че няма да разчитаме на нея ", посочи тя.

Сериозно повишаване има и при учебниците – и новите, и втора ръка. Да кажем литературата за осми клас предходната година беше 14,90. Тази година е 19.50, което е фрапираща разлика ", сподели продавач-консултантът Ваня Йочева. 

Букети и почерпка за първия образователен ден също влизат в разноските за 15 септември.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР