В петък над 50 хиляди зрелостници ще покажат своите знания

...
В петък над 50 хиляди зрелостници ще покажат своите знания
Коментари Харесай

50 хиляди се явяват на матура по БЕЛ. Стаматов: Дано резултатите не са трагични

В петък над 50 хиляди зрелостници ще покажат своите познания на матурата по български език и литература. Председателят на Съюза на работодателите в системата на националната култура в България и шеф на 119-то учебно заведение " Акад. Михаил Арнаудов " в София Диян Стаматов не чака нищо по-различно от предходната година.

Според него не би могло да се чака опция за преписване от страна на зрелостниците. Той им предложи през днешния ден да преговорят всичко, с цел да покажат оптимално по-добри резултати и да опровергаят негативните упования.

Дано резултатите не са по-трагични ", надява се Стаматов. Според него обаче няма учредения за оптимизъм.

" Просто нищо не е променено през последните години във връзка с образователни стратегии, проекти, метод на преподаване ", изясни той.

" Ако някой не е съумял да получи добра оценка, тази година има право на втори, даже на трети късмет, с цел да увеличи резултата си ", уточни Диян Стаматов. По думите му тази година тези спомагателни изпити ще бъдат безвъзмездни.

Той счита, че размерът на тази такса би трябвало да бъде сравним с този във висшите образователни заведения, т.е. към 50 лева.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР