Между 15 и 20 лв. за нощувка искат в малките

...
Между 15 и 20 лв. за нощувка искат в малките
Коментари Харесай

Септемврийското море - топло и евтино

Между 15 и 20 лева за нощувка желаят в дребните курорти на юг, 32 лева ол инклузив в Слънчев бряг Цената на ваканцията пада с 30%, след 15 септември - на половина
Топъл септември дава късмет на туристическия бизнес да удължи сезона, а на летовниците - да се радват на по-евтина отмора. През този месец цените на нощувките обичайно падат, в този момент пониженията са сред 10 и 30 на 100.
А след 15 септември се чака да стигнат и до 50%.
" Септември е доста прекрасен месец, нискотарифен. Много хора споделят - чакаме първия образователен ден, дъждове Е само че прогнозите за в този момент са хубави ", разяснява Павлин Косев, ръководител на Асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите във Варна, пред Нова тв.
По думите му, всеки хотел дефинира цените друго, само че понижението ще е сред 10 и 20%. В белязаното от коронавирус лято 2020 най-предпочитани бяха дребните места за настаняване - къщи за посетители, фамилни хотели, къмпинги. Голяма част от комплексите в курортите даже не отвориха. Плажовете се пълнеха най-вече през уикендите.
" Тази година намалихме цените с към 10-15 %, тъй като оборотите паднаха фрапантно с към 40-50 %. През септември също ще имаме отстъпки - уикенд пакети. Около 60% от гостите ни са уикенд туристи ", изясни Димитър Иванов, шеф на къща за посетители.
Специални ценови пакети хотелиерите са предложили за септемврийските празници - 6 и 22 септември.
Традиционно почивката поевтинява най-рано на юг. В Приморско да вземем за пример множеството хотели са понижили цените с 10-15 % още преди седмица-две. Бонуси има за фамилии с деца.
В хотелите с по-малко звезди и отмора на база нощувка и закуска поевтиняването влиза от началото на месеца. В делнични дни може да се стигне даже до 50 на 100 понижение при 30 на 100 през уикенда.
Справка в туристическите уеб сайтове демонстрира, че в Слънчев бряг има оферти за ол инклузив на цена от 32 лв. дневно, а в Златни пясъци - за 37 лева Еднодневен пакет със закуска, вечеря и прилагане на басейн в Царево коства 35 лева, а нощувка в Несебър може да се откри и за 15 лева Оферти на цени сред 15 и 20 лв. има и в други дребни курорти на юг като Приморско и Лозенец.

Туроператор: Не сме на алено
Въпреки че лято 2020 бе доста тежко, не сме на алено. Това показа пред " Стандарт " представител на един от огромните туроператори у нас. Сезона избавили поляците и украинците, които не се отказали от почивки у нас. Унгарците също имали записвания, само че били спрени от ограничаващите ограничения на своето държавно управление, наложени на 15 юли, съгласно които всеки, който се прибира от България, предстои на карантина. Иначе най-многобройните чужденци в курортите ни тази година са румънците, както и българските туристи.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР