Между 120 и 140 тона трупве на одрани животни откриха

...
Между 120 и 140 тона трупве на одрани животни откриха
Коментари Харесай

Откриха нелегално гробище на животни в Сливенско

Между 120 и 140 тона трупве на одрани животни откриха по сигнал над сливенското село Боров дол. Вместо да бъдат извозвани до екарисаж, животните са заровени в земята, покрай река и минерални извори. Всички институции са накрак, само че формалната информация е нищожна. Според прокуратурата в Сливен става дума за огромни количества животни, евентуално норки. По информация на БТВ количеството е над 100 тона. Взети са проби, които ще покажат дали има болест, която е рискова за хората.

Сигналът към полицията и прокуратурата е подаден в петък. Проверката разкрива тонове скотски боклуци – одрани норки и белки, заровени край рудниците над село Боров дол. Според кмета на община Твърдица Атанас Атанасов там са изхвърлени над 40 камиона с одрани животни. Той счита, че това е проведен развой, който продължава от месеци: „ Някъде се коли, дере се животното, отива и се заравя там. “

До рудниците високо в планината води черен път. Управителят на компанията концесионер „ Мининвест “ Стефан Башалов отхвърля на техен терен да има инспекция. А в Боров дол са обезпокоени от експлоадирането на болест, тъй като водите се стичат към селото.

По случая е формирано досъдебно произвеждане. Тепърва ще се прецизира кой е причинител на закононарушението и дали загробването е станало със знанието на концесионера.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР