Механизмът, предложен от Асоциацията на българските банки, е разумна мярка,

...
Механизмът, предложен от Асоциацията на българските банки, е разумна мярка,
Коментари Харесай

Банковата ни общност е готова за еврочакалнята, смята проф. Димитров

Механизмът, препоръчан от Асоциацията на българските банки, е рационална мярка, тъй като дава глътка въздух на длъжниците. Всеки клиент на банка може да се възползва от този механизъм по лично предпочитание. Това е съществено облекчение, тъй като мораториумът/ за отлагане на заемите - бел.ред./ се планува до края на година, сподели пред БНР проф. Валери Димитров, учител в УНСС, някогашен народен представител, два мандата ръководител на Сметната палата.

"Тази позиция на банковата общественост демонстрира, че тя е в доста положително положение, което е плюс за кандидатстването на страната ни за чакалнята на еврозоната. Банковата ни общественост е подготвена за влизане в чакалнята. Не виждам проблеми. Този мораториум няма да се отрази неприятно на българската банкова система. Добрата банка постоянно пази положителните свои клиенти... Влизането в еврозоната би трябвало да се случи по-скоро “, сподели проф. Димитров.

Според него в тази ситуация с Българската банка за развиване обстоятелствата не са ясни, с цел да има съответен коментар.

"Не съм последовател на държавните банки в стопанската система... Новото управление на ББР би трябвало да бъде оптимално транспарантно и обществено в своята активност, с цел да се поправят репутационните вреди, които банката претърпя “, разяснява специалистът.

Проф. Димитров счита, че българската стопанска система ще се възвърне доста по-бързо, в сравнение с множеството анализатори предвиждат.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР