Механизъм за ранно уведомяване на инвестиционните намерения в София ще

...
Механизъм за ранно уведомяване на инвестиционните намерения в София ще
Коментари Харесай

София пуска система за ранно предупреждаване за големи строежи

Механизъм за ранно известяван на капиталовите планове в София ще проработи от 15 април. За задачата в портала „ Архитектура и градоустройство “ към Столична община ще бъде основана специфична секция, в която ще бъде оповестена пътна карта на плановете, както и техен 2D модел. На по-късен стадий се чака и въвеждането на наложителна 3D визуализация.

Новината заяви основният проектант на София Здравко Здравков по време на събитието Residential Forum 2024, проведено от " Градът Медиа Груп ".

Новата функционалност наподобява е подбудена от отрицателния публичния отзив, който провокират множеството позволения за огромни градежи в София, издадени точно от арх. Здравков.

Идеята е на кмета на София, Васил Терзиев. Не желаеме да вървим след събитията и да се постанова да гасим пожари. Целта ни е в доста ранна фаза, когато поражда едно капиталово желание, то да бъде оповестено на хората “, сподели арх. Здравков пред Economic.bg.

По думите му в доста случаи той персонално е упрекван или нарочван, че взима еднолично решенията за издадените визи и разрешителни за градеж, а това било дълга процедура.

Процедурата е дълга и постоянно минава през координиране с Министерството на околната среда и водите, вършат се транспортни изследвания, от време на време се постанова координиране и с Министерството на културата “, сподели Здравков.
Визуализации
За всяко едно от капиталовите планове ще има уведомление на уеб страниците на съответните районни общини, което съобщение ще препраща жителите към новосъздадения портал.



В момента работим и по тематиката с 3D визуализациите. Но първо ще въведем ранното обявяване на капиталовите планове дружно с 2D изображения “, сподели арх. Здравков.

По думите му Столична община има желанието и за законови промени, посредством които да се вкарат по-строги условия към вложителите, които желаят да строят високи здания.

Припомняме, че в последната година станахме очевидци на повече от четири издадени разрешителни за големи кули, които следва да бъдат построени в София.
Още две кули ще се строят на софийското „ Цариградско шосе “
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР