Медийният магнат Рупърт Мърдок сваля от ефир своята британска телевизия

...
Медийният магнат Рупърт Мърдок сваля от ефир своята британска телевизия
Коментари Харесай

Мърдок опита да направи Fox News във Великобритания - защо се провали?

Медийният магнат Рупърт Мърдок смъква от ефир своята английска телевизия TalkTV единствено 2 години след старта на плана за крайнодясна медия на Острова, заяви CNN.

Редакцията ще се концентрира в основаването на наличие за стрийминг платформите.

Като Fox News или не напълно

След като построи световна вестникарска империя, Мърдок влага пари и старания в това да качи издателското си въздействие на идващото равнище. Така той комбинира стила на консервативния си жълт вестник New York Post с формата на известните измежду гласоподавателите на американските републиканци ток шоута по радиото и в средата на 90-те сътвори Fox News.

Медията, която не крие своите десни политически пристрастия, задмина по рейтинг намиращите се в ляво-център съперници CNN и NBC, с цел да се трансформира в най-гледания новинарски канал в Съединени американски щати. По време на администрацията на Доналд Тръмп малкия екран и Мърдок бяха в пика на своето въздействие - президентът лягаше и ставаше с нейните излъчвания, а публицистиката на канала компактно поддържаше линията на Белия дом.
 Рупърт Мърдок слиза от поста на ръководител на борда на Fox Corp. и News Corp.
Рупърт Мърдок слиза от поста на ръководител на борда на Fox Corp. и News Corp.

Това ще стане формален факт през ноември

През 2022 година в Обединеното кралство стартира да излъчва TalkTV. Форматът ѝ беше подобен с този на Fox News, а в екипа ѝ влязоха известни (и скандални) водещи като Пиърс Морган. В последна сметка, обаче, каналът по този начин и не събра сериозна публика в конкуренцията на по-умерените BBC и Sky News.

Преди няколко седмици Морган демонстративно напусна TalkTV и разгласи, че стартира свое шоу в YouTube. " Има нещо много анахронистично в това шоу като моето да се пробва да бъде старомодна телевизия с избран времеви слот всяка вечер за релативно дребна публика - когато имаме гигантска публика онлайн. Фрустриращо за мен беше да върша предаване в ефирен формат, в случай, че то не се гледа по този метод от 95% от феновете му ", разяснява в типичния си жанр пред Semafor тогава Морган.

По-голямата смяна

От лятото TalkTV минава напълно към основаване на наличие за стрийминг платформите. От управлението на медията са показали в известие до чиновниците, че по този начин или другояче точно през смарт тв приемници и поточно видео и все още се натрупа сериозна част от гледаемостта на малкия екран.
 Пътят на Рупърт Мърдок от дребен австралийски вестник до световна медийна империя
Пътят на Рупърт Мърдок от дребен австралийски вестник до световна медийна империя

Кариерата му продължава пет десетилетия

" Няма неустановеност във връзка с бъдещето на Talk като аудио и видео канал, просто няма да има линейна дистрибуция ", е представен да споделя президентът Скот Таунтън.

По сходен път - видео с телевизионно качество, само че предопределено за онлайн аудитории и стрийминг, потеглиха доста публицисти и издатели през последните години. Добър образец е един някогашен кадър точно на Fox News - Тъкър Карлсън, който направи свое предаване и в него наскоро интервюира и съветския президент Владимир Путин.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР