Медиците от болницата в Дулово масово подават оставки. Сестрите и

...
Медиците от болницата в Дулово масово подават оставки. Сестрите и
Коментари Харесай

Болницата в Дулово остава без лекари

Медиците от болничното заведение в Дулово всеобщо подават оставки. Сестрите и санитарите напущат отделението за лекуване на заболели от ковид, заяви Нова Телевизия.

Вчера те са подали предизвестията си за овакантяване. На работа във вътрешното поделение, където са планувани над 30 кревати за инфектирани с COVID-19, остават единствено тримата лекари.

„ Не напущаме поради това, че нямаме задоволително защитни дрехи или че ни е дадено материално стимулиране, а не е изпълнено ”, сподели Фатме Тахир, старша сестра на отделението.

„ От 6 години работя в тази болница и постоянно съм идвала с готовност на работа. През последните 12-13 дни обаче пристигам със боязън, не по тази причина, че посрамвам здравето си на риск, а тъй като посрамвам околните си на риск. Откакто съществува това поделение, всички се отнасят с целия личен състав като с прокажени ”, разяснява още тя.

Във вътрешното поделение има 25 кревати и още девет обособени в поделение за лекуване на пациенти с ковид. Болницата е осигурила защитни средства, защитни дрехи и дезинфектанти, както и в допълнение възнаграждение, само че сестрите в отделението за лекуване на COVID-19 дежурели по 24 часа, а поради работата им, хората ги отбягвали.

„ Извънредните часове, в които работим, към този момент са непостижими за нас. В отделението за лекуване на COVID-19 сме 4 сестри, редуваме се на 24 часа. Нямаме персонален живот, откъснахме се от фамилиите си ”, сподели една от служителките.

Ако всички сестри и санитари изоставен, оставащите на работа във вътрешно поделение трима лекари няма да могат да лекуват пациенти, а болничното заведение ще би трябвало да праща пациентите си към други здравни завадения. Директорът на болничното заведение опитал да пренасочи сестри от други отделения към бранша за лекуване на COVID-19, само че всички отказали.

„ Досега съм провел диалог с всички сестри от вътрешното поделение и от другите отделения с въпрос дали някой не желае да бъде командирован. Всички изрично отхвърлят ”, съобщи шефът на МБАЛ-Дулово доктор Константин Попов.

Ако до месец казусът не се реши, болничното заведение в Дулово може и да затвори. Тя е общинска и локалната власт няма ресурса да се оправи и търси помощ непосредствено от здравното министерство.

Председателят на Общински съвет – Дулово Невхис Мустафа, счита, че министерството би трябвало да помогне с логистика, с хора и със средства
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР