Медицинският университет в западния украински град Лвов отново приема студенти

...
Медицинският университет в западния украински град Лвов отново приема студенти
Коментари Харесай

От Индия до Украйна: Студенти по медицина се завръщат в Лвов, за да завършат обучението си

Медицинският университет в западния украински град Лвов още веднъж приема студенти от Индия. Много от тях са напуснали при започване на войната, само че в този момент се завръщат, с цел да завършат образованието си.

Тези студенти са в петата си година на образование. Ако не бяха се завърнали, това би означавало да изгубят последните четири години, както и таксата от 5000 $ годишно без да получат тапия.
Беше доста необичайно, тъй като за първи път в живота си преживявахме такова нещо, война. Повечето от нас, родителите ни бяха доста зле в Индия, тъй като не знаеха какво тъкмо се случва. И всички бяха толкоз паникьосани.
Картикей Трипати

В университета има убежища, с цел да се обезпечи сигурността на студентите при положение на паника за въздушно нахлуване.
Сега, когато задграничните студенти се върнаха, ние се грижим за тяхната сигурност. Създадохме и оборудвахме такива убежища, където студентите могат да слязат при положение на паника.
Наталия Чухрай, професор, зам.-декан, Медицински университет " Халицки ", Лвов

В Индия сходен курс по медицина би коствал доста по-скъпо - към 12 000 $ на година.

„ Ние сме в пети курс, нямаме подобен избор да отидем в други страни. Няма да ни одобряват, тъй като последната година имаме единствено стаж, нямаме толкоз доста лекции. Затова сме тук “, споделя Мадхур Уткарш

Медицинският университет в Лвов приема студенти от повече от 40 страни.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР