Медицинските специалисти искат по-високи възнагражденияМедицински специалисти в Добричпротестират за по-високи

...
Медицинските специалисти искат по-високи възнагражденияМедицински специалисти в Добричпротестират за по-високи
Коментари Харесай

Стачкуващи медици получиха призовки

Медицинските експерти желаят по-високи хонорари

Медицински експерти в Добричпротестират за по-високи хонорари от близо месец. Ръководството на болничното заведение обаче предяви искове в съда против всички участващи в стачката, с претекста, че митингът им е е противозаконен, съобщава . Част от медицинските сестри там даже описват, че са били принуждавани да се откажат от протестни дейности, като шефът на болничното заведение ги е карал да подписват заявление, че няма да стачкуват и по този начин управлението щяло да отдръпна исковете.

За 12-часово дежурство една от протестиращите, работеща в Родилното поделение, споделя, че взима 850 лв. основна заплата. “Работата е доста тежка и виновна ”, споделя дамата, която е чиновник в болничното заведение към този момент 46 години, а в сряда получава и призовка. “Изпитах такава болежка, че трудът, който толкоз години съм дала, стигна до там да бъда призована в съда ”, споделя дамата.

“За всички в болничното заведение е шокиращо, че сме дали делници и празници от живота си, а сме призовани в съда, че желаеме обикновени човешки права ”, споделя друга.

Директорът на лечебното заведение отхвърли да застане пред камерата на NOVA.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР