Медицински специалист от Пирогов“ ще работят в центрове за извънболнична

...
Медицински специалист от Пирогов“ ще работят в центрове за извънболнична
Коментари Харесай

Пращат медици от Пирогов на морето. Причината

Медицински експерт от „ Пирогов “ ще работят в центрове за извънболнична помощ в морските курорти. Това сподели пред публицисти шефът на Регионална здравна ревизия – Бургас Георги Паздеров след подписването на днешния Меморандум за съдействие сред Министерството на здравеопазването, Министерството на туризма, болница „ Пирогов “, Област Бургас и общините Созопол, Приморско и Царево.

Министърът на опазването на здравето в служебния кабинет Асен Меджидиев уточни, че ще се реши в допълнение какъв брой екипа ще са нужни и напомни, че предходната година в морските курорти са били изпратени осем екипа от „ Пирогов “.
-->
Министърът на туризма в служебния кабинет Илин Димитров сподели, че няма по какъв начин да се прави туризъм без да има качествена здравна грижа и изрази вяра, че сходна самодейност ще има и в Североизточна България. По думите му това е огромна стъпка към развиването на медицинския туризъм. Министър Димитров награди министър Меджидиев с почетния знак на Министерството на туризма.

Мария Нейкова, регионален шеф на област Бургас, уточни, че през лятото броят на жителите и туристите в област Бургас доближава до 2,2 млн. души и благодари за откриването на филиал за незабавна здравна помощ в Приморско.

Директорът на „ Пирогов “ Валентин Димитров пое ангажимент на 24 май, когато се отбелязва и празникът на Приморско, общината да получи подаяние компютърен томограф.

Меморандумът планува съдействие за по-добро здраве и обществено благоденствие. Фокусът ще бъде върху подобряването на детското и майчиното опазване на здравето, на профилактиката, към понижаване на здравните неравенства, възстановяване на достъпа до диагностика и качествено лекуване и други Меморандумът е за три години, с опция за възобновяване.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР