Медици от столичната онкологична болница протестираха срещу решението в лечебното

...
Медици от столичната онкологична болница протестираха срещу решението в лечебното
Коментари Харесай

Медици от столичната онкоболница протестират срещу разкриването на Covid отделение

Медици от столичната онкологична болница стачкуваха против решението в лечебното заведение да бъде разкрито Covid поделение с 29 кревати. Според лекари и пациенти смесването на потоци от онкоболни и инфекциозно заболели е невероятно да се избегне, в случай че Covid зоната стартира да работи интензивно.

Лекари, медицински сестри и санитари са безапелационни, че заплаха за пациентите им да бъдат лекувани с Covid пациенти има.

Проф. Панайот Куртев - шеф на отделението по обща и коремна хирургия приказва от свое име и от името на сътрудници си. „ Ние сме в отбрана на нашите заболели, защото тези заболели са с нарушена имунна подготвеност. С към 30% се усилва смъртността на това заболяване в композиция от онкологични болести и ковид “, съобщи той.

Според проф. Панайот Куртев няма опция да бъдат разграничени пациентите, защото входът е един. А тези, които са с Covid-19, няма по какъв начин да бъдат с пациентите с онкозаболявания, защото вторите са доста чувствителни и е належащо да бъдат защитавани.

Директорът на онкологичната болница в София доктор Стефан Константинов изясни, че проблем няма. „ В болничното заведение няма никакви клиники отделения инфекциозни разположени. Имаме един етаж, който е изолиран за пациенти, раково заболели, които са вирусоносители. Това, което сме създали, е положително за болничното заведение и самият факт, че има един единствен пациент “, безапелационен е той.

Пациентите са обезпокоени, както и медицинският личен състав, който се грижи за тях.

„ Ние, в случай че се заразим, ние умираме. Има малко личен състав, може ли горе да вървят тъкмо тези сестри и личен състав, никога “, тревожат се онкоболни.

По-рано Евгения Александрова - ръководител на Асоциацията на онкоболните пациенти, изясни пред БНР: „ Притеснението идва освен от разкриването на поделение в националната онкологична болница, а изобщо от решението в лечебните заведения от подобен темперамент, обслужващи подобен фокус пациенти, които характерни болести, да се откриват такива отделения. Това решение и тази концепция, залегнала в заповедта на Министерството на здравеопазването, няма никаква здравна логичност “.

„ Ако на следващия ден бъдат обект на зараза, станат пациенти с Covid, кой ще лекува това значително общество от заболели хора, няколкостотин хиляди “, разяснява Александрова. Тя счита за допустим разновидността болничното заведение да употребява своя запас да лекува онкоболни с ковид. „ Защото тези хора ще бъдат в наблюдаване и в подтекста на главното им заболяване. “

Специализираните лечебни заведения да разкриват кревати единствено за потребностите на своя поток от пациенти е залегнало и като законодателно предложение, посочи Александрова.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР