Медици от клиниката по белодробни болести „Св. София“ са готови

...
Медици от клиниката по белодробни болести „Св. София“ са готови
Коментари Харесай

Напрежение сред медицинския персонал в болница „Св. София“ в столицата

Медици от клиниката по белодробни заболявания „ Св. София “ са подготвени да изоставен, защото не са обезпечени с защитни дрехи за работа в условия на заразни болести.

Директорът на лечебното заведение доктор Любчо Пенев акцентира пред БНР, че клиниката е обезпечена с всичко належащо за работа в условия на инфекциозни заболявания, и че при него към този момент молба за овакантяване към момента не е постъпвала.

По думите му напрежението евентуално се дължи на страха измежду медицинските сестри, които са по-възрастни, и поради обстоятелството, че съгласно статистиката хора в преклонна възраст са по-податливи на заразяване.

В предаването „ Преди всички “ доктор Пенев съобщи:

„ Имаме профилирани защитни дрехи от РЗИ. Днес ще получим нова доставка. Клиниката е обезпечена с всички типове дезинфектанти. Мисля, че по-скоро хората са обезпокоени “.

В предаването " Нещо повече " доктор Андрей Коцев от Синдикат " Защита " съобщи, че с помощта на намесата на медиите през днешния ден е било доставено защитно облекло за медицинския личен състав в болничното заведение. Загубено е доверието в Министерството на здравеопазването и в управлението на болничното заведение и пет сестри (от общо шест ) от отделението и двама санитари са подали заявки за овакантяване, както и двама специализанти, разяснява той.

" Бях на среща с част от управлението и запитах по какъв начин ще работят лекарите без медицински сестри, а те ми дадоха отговор, че ще правят и тяхната работа, а евентуално и на санитарите работата ще би трябвало да правят ", описа доктор Коцев.

По думите му пониженият екип не дава отговор на никакви стандарти.

" В клиниката, в която ще бъдат настанявани, а към този момент има и подозрения за контакти, са останали 4 лекари, като един от тях е шефът на клиниката. В Белодробната клиника са останали единствено двама лекари плюс шефът на клиниката. Тези две клиники дават общи наряди, което е неприемливо. В туберкулозната клиника са заболели, които са и със СПИН, а самата туберкулоза намалява имунитета и единствено им би трябвало дежурният доктор, който дежури и в двете клиники, да им закара един вирус. Пълно недомислие и липса на организация ", заключи той.

Не единствено неналичието на защитни дрехи са повода за недоволството, а и неприятната организация - те не са били предизвестени за това, което ги е очаквало, изясни още доктор Коцев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР