Медици от Израел и Китай са открили сериозни нарушения в

...
Медици от Израел и Китай са открили сериозни нарушения в
Коментари Харесай

Имунитетът се обърква при боледували от COVID-19

Медици от Израел и Китай са разкрили съществени нарушавания в работата на имунитета у хора, прекарали тежка форма на COVID-19, които демонстрират, че несъразмерната интензивност на имунните кафези евентуално е основен фактор за развиване на заболяването. Резултатите от изследванията са оповестени в сп. " Нейчър Медисин ".

" Изследвахме състава на мостри от течност от бронхите на носители на COVID-19 в друга степен на развиване на заболяването и на здрави хора. Наблюдението ни и проучванията на сътрудници демонстрират, че цитокиновата стихия, мощната възпалителна реакция, караща имунитета да нападна клетките, е директно обвързвана с тежестта на развиване на болестта ", пишат създателите.

От началото на взрива на ковид в китайския град Ухан медици и биолози от целия свят се пробват да схванат кои фактори и особености в работата на организма въздействат на вероятността от развиване на тежки форми на COVID-19 и от летален излаз. През последните месеци биолозите откриха, че заболяванията на сърцето и съдовете покачват вероятността от гибел от болест с вируса SARS-CoV-2 съвсем пет пъти.

Още в първите дни от началото на епидемията китайски медици приказват за това, че прекалено интензивният имунитет не оказва помощ на разболелите се да оздравеят, а назад - задълбочава заболяването, способства за развиване на инфектиране на белодробната тъкан и на други нарушавания в работата им, с което оказват помощ за разпространяването на вируса.

Медици и биолози от Китай и Израел под управлението на проф. Чжан Чжън от Трета национална болница в Шънджън са разкрили нови причини в интерес на тази доктрина, като са сравнили течности от белите дробове на здрави хора и на пациенти с COVID-19.

Специалистите разкрили, че интензивността на избрани типове Т-клетки, които дават отговор за битка с вируса и изработването на антитела, са доста по-ниски при заболели от COVID-19 в сериозно положение. В същото време обаче в организмите им имало извънредно доста други типове имунни тела, свързани с развиването на възпаления и реакция на сходни процеси. Учените допускат, че тези кафези са директно свързани с тежките форми на COVID-19 и една от аргументите за утежняване на положението на инфектираните. В белодробните течности на тези пациенти имало доста повече цитокини, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР