медици Карлово Медици от общинската болница в Карлово подават оставки.

...
медици Карлово Медици от общинската болница в Карлово подават оставки.
Коментари Харесай

Медици от Карлово подават оставки заради намален бюджет на общинската болница

медици Карлово Медици от общинската болница в Карлово подават оставки. Причината - пониженият бюджет на лечебното заведение, който не стига за вдишване на разноските на болничното заведение, включитено и заплатите на личния състав.

Според лекарите и сестрите, поради незадоволителното финансиране на АГ-отделението и отделението по хемодиализа, болничното заведение е обречена на разпродажба.

Медиците не са съгласни и с ограничаването на броя на заболели, изключително в детското поделение.

Припомням, че през лятото на предходната година десетки поданици на Карлово се оповестиха за опазване активността на АГ отделението на общинската болница в подбалканския град.

Протестът на хората беше подсилен от локалната администрация и лекарите от лечебното заведение и беше предизвикан от решението на пловдивската Здравна каса да спре финансирането по клиничните пътеки на родилното отделението в болничното заведение.-->

На среща през днешния ден с представители на Сдружението на общинските лечебни заведения, министър председателят Бойко Борисов съобщи, че по време на неговото ръководство, лечебни заведения в страната няма да се закриват.  

„ Парите за здраве се усилват всяка година, по тази причина желая решение. Не одобрявам сестри и лекари с години трудов стаж, които всеки ден ни лекуват и оказват помощ, да се усещат без поддръжка, изоставени и забравени “, съобщи още министър-председателят и разпореди до на следващия ден Министерството на здравеопазването да изготви предложение с съответни решения на проблемите в общинското опазване на здравето.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР