Медитацията е един от начините, който много изпълнителни директори, предприемачи

...
Медитацията е един от начините, който много изпълнителни директори, предприемачи
Коментари Харесай

Всички имаме нужда от медитация точно сега

Медитацията е един от методите, който доста изпълнителни шефове, бизнесмени и други хора с огромни отговорности избират, с цел да поддържат своята централизация и лидерски дух. 20 минути медитация на ден се равняват на два-три часа сън. Това е и най-лесният път към отключването на цялостния потенциал на мозъка ни.

В обстановки като тази, в която се намира светът сега, когато възприемаме, че сме под опасност, частта от мозъка ни, наречена амигдала, стартира да стеснява нашия фокус. Тогава нашето мислене следва непродуктивни модели - започваме да отхвърляме опасността, имаме по-малък достъп до креативните и аналитичните си умения и така нататък А този резултат несъмнено не ни е от изгода.

Нуждаем се от цялостния потенциал на мозъка си, с цел да преценим най-хубавите вероятни разновидности, да измисляме нови неща и изобретателни способи за справяне със обстановката, да останем спокойни. И тъкмо тук на помощ идва медитацията.
 Снимка 477863

Тя успокоява амигдалата, понижава тревогата, разрешава ни да мислим по-трезво и креативен, да сме по-концентрирани. Според Стив Джобс, медитацията оказва помощ да стартираме да виждаш нещата по-ясно, да бъдем в сегашния миг. Умът се забавя и можем да виждаме и мислим доста по-мащабно.

Ако желаеме да реализираме този резултат, би трябвало да стартираме със утринната медитация , предлага Harvard Business Review.

Това би трябвало да е първото нещо, което вършим откакто станем, а не да вземем за пример да ревизираме имейла си или настоящите вести. Няколко минути медитация ни оказват помощ да се съсредоточим и изхвърлят непотребните мисли, подбудени от страха. В началото може да използваме приложение за медитация, с цел да изградим табиет.
 Снимка 477860

С течение на времето ще забележим, че започваме деня си с доста по-отворено схващане и виждаме благоприятни условия, които до момента не сме забелязвали . Просто когато мислите ни се успокоят, мозъкът ни се отваря. Това се назовава " разум на новак ".

Винаги, когато попаднем в стресова обстановка, следва ни говорене пред хора или значим план, можем да успокоим съзнанието и да се съсредоточим върху сегашния миг, като спрем за минута, затворим очи и мислим единствено за дишането си . Първоначално е мъчно да не сме разсеяни през тези 60 секунди, само че последователно привикваме да почистваме мозъка.
 Снимка 477862

Тази лесна техника е доста подобаваща и в случай че би трябвало да запомним значима информация , да учим за изпит или просто по време на следващото онлайн образование. Гарантирано ще научим повече откакто податлив мислите си.
 Медитацията, облекчаването на хроничните болки и по какъв начин да го реализираме
Медитацията като естествено обезболяващо

Силата на мисълта

Минута дишане ни оказва помощ и когато ни връхлетят съжаления за предишното или терзания за бъдещето. Защото медитацията ни връща тук и в този момент, в сегашния миг, където най-важно е да сме спокойни.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР