Мечка е забелязана в района на село Стакевци, община Белоградчик,

...
Мечка е забелязана в района на село Стакевци, община Белоградчик,
Коментари Харесай

Паника! Мечка обикаля из Стакевския балкан

Мечка е видяна в региона на село Стакевци, община Белоградчик, заяви кметът Иван Иванов, който допуска, че може да е пристигнала от прилежаща Сърбия. Полицията към този момент е предизвестила популацията за допустима заплаха.
"От полицията към този момент ми се обадиха да предупредя хората, които имат животни, че тя е излязла в местността, където се прави българо-сръбския панаир при Салаш. Въпреки, че я мислим за тромава, мечката е много преносима и е допустимо за няколко часа да пристигна и тук. То е доста близо. Предупредиха ни да внимаваме, дори вечерта пристигнаха от гранична полиция и ми демонстрираха фотоси на лапата й - много е огромна. Ама то е планина. Знаете, че в природата няма празно място. Колкото повече понижават хората, толкоз повече се усилват дивите животни. Предупредили сме всички. Надяваме се да не е стръвница и всичко да е обикновено. Все отново имаме го поради, ще вземем ограничения ", сподели Иванов.
България е измежду дребното страни в Европа, където мечки могат да се видят в естествена среда. Тя е третата, наред с Румъния, Финландия и Швеция по бройка на витална мечешка популация. У нас кафявата мечка е предпазен тип съгласно Закона за биологичното многообразие. С настъпващите демографски и социално- стопански промени обаче, като обезлюдяване, обедняване и застаряване на жителите на планински и полупланински региони, се оповестява и за случаи на набези на мечки над домашни животни, пчелини и овощни дървета. През 2010 година бе регистриран и първият случай на нахлуване на мечка над човек, приключил с съдбовен край.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР