МБАЛ-Сливен, част от структурата на Военномедицинска академия (ВМА) отбеляза тържествено

...
МБАЛ-Сливен, част от структурата на Военномедицинска академия (ВМА) отбеляза тържествено
Коментари Харесай

Военна болница-Сливен е с реновирано отделение по инфекциозни болести

МБАЛ-Сливен, част от структурата на Военномедицинска академия (ВМА) означи тържествено 100 години от основаването си. Днес духът и традициите са съхранени, а престижът й пораства. Лечебното заведение печели доверието на пациентите – под пагон и цивилни, с качествена и съответна здравна грижа, успеваемост и сигурност. Апаратурата непрестанно се модернизира, а към екипа се притеглят опитни и стимулирани експерти.

През цялото си битие Военна болница-Сливен постоянно е била стожер на армейското и гражданското опазване на здравето в Югоизточна България. Пример е активността й по време на пандемията от COVID-19, когато пое главния удар и оказа помощ на хиляди нуждаещи се от града и региона, оповестяват от ВМА.



Неслучайно и от управлението на болничното заведение избраха да отбележат празника с освещаване на реновираната постройка на Отделението по инфекциозни заболявания. 

На събитието участваха представители на управлението на ВМА, министърът на защитата, началника на защитата, представители на локална власт и на здравните органи, както и други посетители.



От основаването си до в този момент болничното заведение е значима част от военномедицинското обезпечаване в Югоизточна България с принос и в гражданското опазване на здравето. Увеличават се отговорностите по здравно обезпечаване на многонационалната бойна група и военните формирования от Българската войска, ситуирани в зоната на отговорност на МБАЛ-Сливен към ВМА, уточни в изявлението си нейният шеф полковник доктор Илиян Комитов.

Той акцентира, че всички реализирани положителни резултати в работата не биха били вероятни без най-важното - човешкият капитал, и изрече уважението си към целия персонален състав на болничното заведение и медицинските пунктове във военните формирования за демонстрирания блян и отговорно отношение при осъществяване на поставените задания и служебни отговорности. Полковник Комитов благодари на медиците за тяхната отдаденост, човешко отношение, емпатия, професионализъм и подготвеност и им пожела здраве, шанс, религия в личните благоприятни условия и кураж за превъзмогване на провокациите.



Сградата на отделението по инфекциозни заболявания е издигната през 1977 година, обновяването й стартира през октомври 2020 година Тя е актуализирана съгласно най-съвременните стандарти за работа в инфекциозна среда с нулеви нездравословни излъчвания за въздух и вода и обезпечава оптимален комфорт и биологична сигурност за пациенти и личен състав.



Спомням си преди към 20 година, когато беше решено да се закрие ВМА-Сливен, което щеше да бъде най-голямата неточност. В последния миг това беше предотвратено. Поздравявам ви за това, че успяхте да се съвземете и да изградите един постоянен колектив, който се потвърди в един от най-трудните моменти, които изживя страната ни, а точно пандемията от COVID-19. Тогава вие бяхте опора освен за Въоръжените сили, само че и за всички жители, съобщи от своя страна началникът на ВМА генерал-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS. Той добави, че реновирането на лечебното заведение ще продължи с главната постройка, операционните зали и отделенията. 



Министерството на защитата ще продължава да влага в развиването на болничните заведения от системата на ВМА, увери от своя страна министърът на защитата Тодор Тагарев и акцентира: Болницата обезпечава на първо място Българската войска и формированията в района, както и нашите съдружници, които са тук, с цел да подсигуряват по-високата ни сигурност. Болницата е доста значим актив и за жителите на Сливен и района.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР