Майкоубиецът Георги Генджов е бил най-малко 7 пъти в Центъра

...
Майкоубиецът Георги Генджов е бил най-малко 7 пъти в Центъра
Коментари Харесай

Генджов убил майка си за отмъщение, „тровела” го с лекарства. Обадил се на приятел да се похвали

Майкоубиецът Георги Генджов е бил минимум 7 пъти в Центъра за психологично здраве в Бургас, само че не е бил освидетелстван. Той е злоупотребявал с опиати и е взимал лекарства по лекарско наставление. Работи се по хипотезата, че е умъртвил майка си – уважаваната учителка по български език и литература Рада Гешева, тъй като приемал нейното терзание и предпочитание той да спре да взима опиати като опит от нейна страна да го „ трови ” с медикаментите, предписани от психиатър.
Семейството на Генджов е подавало неведнъж сигнали за това, че имат терзания за психологичното му здраве. Само през 2023 година е лежал три пъти в ЦПЗ-Бургас – по веднъж през януари, февруари и май. Никога обаче не е имало сигнали за проявена експанзия, като евентуално нея той е таил надълбоко в себе си, до момента в който мозъкът му се цялостни с неуместни хрумвания, граничещи с неуравновесеност и отдалечени от действителността. Въпреки това, следва да бъде осъществена обстойна и нарочена психиатрична експертиза, с цел да се потвърди дали Генджов страда от заболяване, или сега на закононарушението е работил изцяло съответно.
Изнесените данни към този момент са, че той не демонстрира никакво страдание и не се разкайва за случилото се. По негови лични думи е желал „ да я завърши ” бързо – първо скочил с нож към гърлото ѝ, само че оръжието в ръцете му се счупило и той взел втори нож, с който нанесъл жестоките удари. По тялото на дамата се вижда особена централизация на рани в региона на бъбрека – евентуално като криворазбрано „ възмездие ” за това, че го е „ тъпчела ” с медикаменти и не е била съгласна да с решението му да взима опиати. Първите данни, че злоупотребява с такива са още от 2017 година – когато е бил едвам на 16 или 17 години. Това е отразено в престъпното му минало.
В поддръжка на това, че не изпитва никакво страдание и даже позор от постъпката си може да се покаже и първото телефонно позвъняване, което е направил след убийството. Противно на изнесената до тук информация, той не позвънил незабавно на тел. 112, а на собствен другар – да му се похвали. Въпросното момче, което през днешния ден не бе посочено и не обвързвано със случая като съизвършител, незабавно е позвънило на тел. 112. Няколко минути по-късно и самият Генджов се обадил на незабавния телефон и изчакал почтително идването на служителите на реда на адреса, написа Флагман.
Те заварили в действителност потресаваща картина, с каквато малко униформени са се сблъсквали в кариерата си. Цялото жилище било оплискано с кръв, двата ножа стояли до дамата, която нямала признаци на живот. Още на място той признал за стореното. „ Сблъсквали сме се с голям брой жестоки убийства през годините. Но това можем да го назовем „ венец на жестокостта ”, сподели на брифинга през днешния ден окръжният прокурор Георги Чинев. Той изясни, че още на следващия ден ще бъде прегледана мярката за неотклонение на килъра.
От няколко месеца Генджов живеел на квартира на ул. „ Шейново ” 42 – на партера. В нощта на нападението майка му отишла да го види, тъй като по-рано денем той ѝ декларирал, че не се усеща добре. Това, може да се изтълкува като авансово подложен „ капан ”, само че може и да е инцидентно. Тепърва следва да минат голям брой експертизи, които да открият сигурно какво се е случило във съдбовната кървава нощ и дали 24-годишният е бил „ с всичкия си ”, когато е направил немислимото.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР