Майки на седмокласници от СУ Св. св. Кирил и Методий“

...
Майки на седмокласници от СУ Св. св. Кирил и Методий“
Коментари Харесай

Потресен родител: Майки на 7-ци организират парти в нощен бар за завършването им

Майки на седмокласници от СУ „ Св. св. Кирил и Методий “ провеждат по случай завършването им празненство в нощен клуб в Бургас. Това написа в сигнал до Флагман.бг родител, който останал шокиран, откакто схванал за самодейността и че неговото дете също би трябвало да взе участие в тържеството.
Първоначалната концепция е била да се съберат да отпразнуват в ресторант. В един миг обаче майки на няколко деца са решили да трансформират проектите за мястото на събитието. Децата и техните класни ръководители ще се съберат на 1 юли в плажен бар, като купонът ще стартира в 17 часа и ще продължи до 21 ч., се споделя още в сигнала.
„ Не всички родители бяхме осведомени с новото предложение. Никой не ни е питал. На родителите на петте класа просто ни се заяви, че тържеството ще бъде в заведение на плажа. Не е обикновено 13-годишни деца да честват там, където се сервира алкохол и цигари. Тези места са за възрастни хора. Седмокласници не трябва да посещават питейни заведения даже с родителите си, камо ли без тях, възмутително е “, споделя бащата на едно от децата.
Според него класните ръководители одобряват предлагането за обикновено, което било още по-потресаващо. „ Самият факт, че се oрганизира и се оповестява за обезпечения куверт и т.нат., значи, че са съгласни. Най-малкото – те не са се противопоставили “, твърди бургазлията.
Той акцентира, че това празненство гази Наредбата за публичния ред на Община Бургас.
„ Има няколко нарушавания. Първо – възбраната за след 20 часа децата под 14-годишна възраст да са на открито без компаньон. Второ – не разрешава се продажба, сервиране и консумация на алкохол и цигари на деца под 18 години. Забранява се визитата на питейни заведения на лица под 18 години в часовете от 22 до 7 часа сутринта. Да, те ще са до 21, само че какво подсигурява, че няма да продължат и по-късно. Рекламирането и продажбата на алкохол и тютюневи произведения на проведени детски, юношески увеселителни мероприятия също е неразрешено. Кой ще прави надзор какво поръчват и употребяват, това са над 100 деца?! Трябва да разчитаме на съвестта на личния състав ли?! Ако стане случай, кой ще дава отговор?! Иначе се възмущаваме, че всеобщо младежите използват опиати, а ние по този метод не ги ли насърчаваме?! Няма да се учудя към този момент да се провеждат сходни тържества и за първокласниците “, написа още в сигнала.
Флагман.бг за коментар и управлението на образователното заведение. Директорът Снежана Няголова изясни, че не е осведомена с сходна организация. „ Приоритет ни е външното оценяване сега и никакви тържества не са на дневен ред. Ще ревизира и ще забраня сходни начинания “, сподели тя.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР