Майк Пенс беше лоялен вицепрезидент на Доналд Тръмп. Но времената

...
Майк Пенс беше лоялен вицепрезидент на Доналд Тръмп. Но времената
Коментари Харесай

Пенс срещу Тръмп: очертава ли се такава битка


Майк Пенс беше предан вицепрезидент на Доналд Тръмп. Но времената се менят и той към този момент се дистанцира от някогашния президент. Не е изключено даже Пенс да се състезава против Тръмп за номинацията на републиканците за президент.

Майк Пенс

63-годишният, не е човек на огромните думи. В интервютата си нормално се изрича сбито, а паузите са дълги - даже в този момент, когато промотира новата си книга и се приготвя за президентска кандидатура.

По въпроса за и дали той би трябвало отново да стане президент, Пенс дава отговор в изявление за американската телевизия " Ей Би Си ”: " Мисля, че това би трябвало да решат американските гласоподаватели. Но считам, че в бъдеще ще имаме по-добри благоприятни условия за избор ", дава отговор той. Означава ли това, че той ще се изправи против самия Тръмп във вътрешните първоначални избори на? " Мислим за това вкъщи ", беше отговорът в типичния жанр на Пенс. 

Лоялен към Тръмп до преди щурма на Капитолия
Редакцията предлага
Пенс е уверен реакционер и фамилен човек. Той служи правилно на Тръмп - съгласно някои даже чинно - като вицепрезидент, до момента в който Тръмп не взема решение да отхвърли изборното си проваляне през 2020 година и да се бори да задържи властта с всички вероятни средства, включително прибягвайки до насилие, както сподели.

Ролята на Пенс като вицепрезидент на 6 януари 2021 година беше да удостовери резултатите от изборите. Тръмп обществено го прикани да се отметне от оценката си, само че Пенс беше безапелационен.

" Обесете Майк Пенс ", скандираше тогава разярената навалица, щурмуваща Капитолия. Пенс едвам е бил изведен на безвредно място. Как го вижда през днешния ден?  " Думите на президента бяха безразсъдни. Той избра да бъде част от казуса ", споделя Пенс.

Малки шансове за номинация

Дали някогашният вицепрезидент би имал късмет да се изправи против като претендент за президентската номинация в първичните избори на републиканците? Не, споделя Ван Джоунс, който обаче принадлежи към противниковия лагер - този на демократите. Джоунс е бил консултант на:

" Пенс е доста друга персона от тази, която би трябвало да бъдеш, с цел да водиш президентска акция. Той е въздържан, умее да подценява, политически е извънредно десен. Никога не е събирал голямо голям брой на събитията си ", разяснява Джоунс пред СиЕнЕн.

" Да се кандидатираш за президент не е елементарно ”

Джон Касич, републиканец, някогашен губернатор на Охайо и разгласен за конкурент на Тръмп, преди също е бил кандидат за президент. И той е песимистичен за възможната кандидатурата на Пенс: " Да се кандидатираш за президент не е елементарно. Трябва да отидеш в Айова, в Ню Хемпшир, да излезеш на улицата и да погледнеш хората в очите. ”

Какво значи това за съперниците на Тръмп, като например  , или Майк Пенс?

" ДеСантис ще се кандидатира, Пенс евентуално също, както и други ще решат да се кандидатират ", сподели Касич. " Но иронията е, че колкото повече претенденти има, толкоз по-голям е шансът Тръмп да завоюва номинацията. Той разполага с най-вече пари и най-хубави връзки. Но той няма да се окаже още веднъж президент на Съединени американски щати ", споделя Касич с уверен звук. " Хората няма да гласоподават още веднъж за Тръмп ”.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР