Мая Манолова внесе в деловодството на Народното събрание Закон за

...
Мая Манолова внесе в деловодството на Народното събрание Закон за
Коментари Харесай

Мая Манолова внесе Закон за гражданската несъстоятелност

Мая Манолова внесе в деловодството на Народното събрание Закон за гражданската неплатежоспособност. В постройката на Народното събрание омбудсманът пристигна с представители на " Българска стартъп асоциация ". Заедно с тях пред публицисти в Народното събрание Мая Манолова аргументира нуждата от приемането на закона. Манолова уточни, че страната ни е единствената страна в Европейски Съюз, която няма подобен закон. Освен това задължението за приемането на сходен норматив, произтичали и от признатата през юни и към този момент влезнала в действие европейска инструкция.

Със законопроекта се вкарва процедура по оповестяване на персоналния банкрут и опрощаване на част от отговорностите на физическите лица и бизнесмените към кредиторите.

След внасянето на готвените в продължение на година текстове, те могат да бъдат припознати от народни представители и сложени на разискване в пленарна зала.

Манолова означи, че това е един доста значим и чакан закон от българските жители, изключително от хората, които са изпаднали в " дългово иго ".

Сред причините в поддръжка на законодателната самодейност Манолова засяга свръхзадлъжнялостта на жителите. Според данните, показани от омбудсмана, България е на четвърто място по свръхзадлъжнялост.

" Близо 800 млн. лева, годишно са неприятните и необслужвани заеми ", сподели Манолова. По думите й става въпрос освен за задължения към банки, само че и за задължения към компании за бързи заеми, лизингови компании, към колектори и разнообразни монополни сдружения.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР