Мая Манолова, бивш национален омудсман, а сега лидер на Изправи

...
Мая Манолова, бивш национален омудсман, а сега лидер на Изправи
Коментари Харесай

Мая Манолова дава под съд Валери Симеонов

Мая Манолова, някогашен народен омудсман, а в този момент водач на " Изправи се.БГ ", обяви, че дава под съд зам.председателя на Народното събрание и ръководител на НФСБ Валери Симеонов. Повод са мненията от през днешния ден на Симеонов, че упрекнатият в 18 закононарушения Васил Божков е плащал акцията ѝ за кмет на столицата на локалните избори предходната есен.

Симеонов разяснява вчерашното известие на Божков във " Facebook " , с което укриващият се в Дубай предприемач загатна, че е изтеглил 11.8 млн. лева, с цел да си заплаща такса " успокоение " на управлявщите.

" От средата на октомври до съвсем до края на ноември вървяха и платените, съгласно мен, митинги против избора на Иван Гешев (за основен прокурор). Освен това да не забравяме, че тези кашони с антични предмети, иманярите не са му ги подарявали, а са ги продавали. За това също се харчат пари. Само октомври месец той е теглил пари 4 пъти. Защо ще носиш за месеца рушвета четири пъти с всички опасности, съпътстващи преместването на огромни суми пари в чанти, за какво да рискуваш 4 пъти като можеш да ги занесеш един път, в случай че си плащал рушвет или подкуп - сподели Симеонов. -  Около 8 млн.лв. очевидно са изтеглени, с цел да се заплати купеният избор за Мая Манолова в София . Макар че по-малките суми от 400-500 хиляди лв. съгласно мен си ги е харчил за лично наслаждение. Той е прочут в софийските среди с метода си на живот, със скъпите си почивки, със скъпите девойки и така нататък ".

Ето какво написа Манолова в публично изказване по този мотив:

" За лъжите, изречени през днешния ден, по време на изказването му в Народното събрание, давам на съд Валери Симеонов , ръководител на НФСБ и зам.-председател на Народното събрание. Категорично наблягам, че изказването на Валери Симеонов, че предприемачът Васил Божков е финансирал акцията ми за кмет на София, е неистина и не дава отговор на истината. Подчертавам, че по никакъв метод думите му не дават отговор на обстоятелствата, свързани с финансирането на акцията ми, регистрирана според условията на закона.

В изказванията на Валери Симеонов няма освен истина, само че и обикновена логичност .  Не е ясно за какво предприемач, получил цялостно обслужване от ръководещата партия ГЕРБ, би финансирал мен, в случай, че претендентът на обслужващата го партия бе Йорданка Фандъкова. Припомням, че комплексното дългогодишно обслужване включваше народните представители на Бойко Борисов, които внасяха и одобряваха закони в частна изгода.

Друг аспект на комплексната услуга бяха и подчинените на финансовия министър Владислав Горанов, които осигуряваха „ цялостен съпорт “ в Комисията по хазарта. За този „ съпорт “ призна и самият финансов министър Горанов, като уточни и размера на сумата, с която е ощетен държавният бюджет, а точно 693 млн. лева Подчертавам, че в целия интервал на комплексното обслужване отпред на страната стоеше един човек - министър председателят Бойко Борисов.

Припомням също, че във връзка със спекулациите на Симеонов за пазаруване на гласове всички българи видяха кой е купувал гласовете в столичните квартали Филиповци и Факултета. Там гласовете бяха 90:10 в интерес на претендента на ГЕРБ Йорданка Фандъкова. В този смисъл, изказванията на Валери Симеонов за пазаруване на гласове следва да се отнесат към претендента, спечелил безапелационно  народното доверие в махалите.

Г-н Борисов, аз в комикси не вземам участие! Във връзка с клеветите за кметската акция от Ваша страна, ние към този момент имаме планувана борба в съда персонално с Вас.  А по отношение на операциите и лъжите на беквокалите Ви, правосъдните борби занапред предстоят.

Освен в съда обаче, господин Борисов, аз и Вие сигурно ще премерим сили на парламентарните избори, без значение от убеждението Ви, че няма кой да Ви накаже. "

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР