Май месец започва с лек бриз в залива при блатото

...
Коментари Харесай

Ново лято, нов герой на Алепу

Май месец стартира с лек бриз в залива при блатото Алепу до Созопол. Морето едвам полюшва талази, на Шофьорския плаж към този момент са паркирани няколко кемпера - германци, българи, поляци към този момент се любуват на спокойствието и плажуват преди глъчката. Тишината на Алепу обаче може да е краткотрайна - в единия край се издига към този момент издигнатият комплекс Дюни, а в другия е кацнал " Свети Тома ". В подножието му пък стои замразеният градеж на вакационния комплекс " Алепу вилидж ", добил известност като " подпорната стена ". Окъсаните платнища по него висят като дрипи, а птиците кръжат нервно в небето.

Само преди дни беше оповестено, че главният вложител и строител - ГБС, е продал разрешението за градеж на комплекса на Стоян Василев - общински консултант от Приморско. Около плана обаче има правосъдни каузи и бъдещето му е неразбираемо. Купувачът има вяра, че всичко към комплекса е законно и че укрепителното оборудване ще се трансформира в приключена постройка от 9 хиляди кв.м, която ще посреща посетители.

Освен какво ще се случи самата продажба предстоящо провокира въпроси. Защо се продава, кой го купува и за какво поема този риск, фиктивна или действителна е промяната на собствеността (а предистория на хронологията може да. Ефектът първоначално е, че ГБС най-малко краткотрайно напуща абсурда с подпорната стена. Иначе притежателят на земята остава същият като преди. А поради делата развръзката ще се строи ли може и да е чак идващото лято.
Защо се продава
Сделката в действителност е за сдружението " ГБС турс " - компанията, която има разрешението за градеж. Цената е комерсиална загадка, споделиха и от двете страни. Новото име на компанията ще е " Блек сий фемили резидънс ". Справка в Търговския указател демонстрира, че към този момент е подадена (но към момента не е вписана) промяната на собствеността, като с джиро са трансферирани акциите от " Главболгарстрой " на Василев.

ГБС оповестиха, че излизат от плана поради неприятната му известност. Той в действителност стана причина за необятен публичен отзив, рецензии и иронизиране в обществените мрежи. ГБС е притежател на хотел " Свети Тома " в съседство и на процедура " Алепу вилидж " ще бъде конкуренция, по тази причина и от една позиция е необичайно да се откажат от плана.

" Съгласно утвърдените планове на територията на частния парцел (собственост на компанията " Алепу вилидж " АД) се построява ваканционен комплекс - не хотел. В тази връзка няма да съществува и конкуренция с хотела, който оперира на територията на ваканционното населено място " Св. Тома ". В допълнение следва да бъде маркирано, че главната активност на " Главболгарстрой " не е в областта на хотелиерските услуги. Въпреки предходното компанията смята, че както в тази, по този начин и във всички други сфери на икономическа активност основаването на конкуренция благоприятства развиването и предлагането на все по-качествен артикул ", споделиха от компанията за " Капитал ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР