Матей Казийски и Христина Вучкова излизат на финалите на волейболната

...
Матей Казийски и Христина Вучкова излизат на финалите на волейболната
Коментари Харесай

Кой ще триумфира в Серия А и кои ще са новите европейски шампиони по баскетбол и волейбол

Матей Казийски и Христина Вучкова излизат на финалите на волейболната Шампионска лига, Александър Везенков ще се бори за бронза в Евролигата Края на сезона в топ футболните шампионати и в най-силните европейски съревнования по баскетбол и волейбол ще означи през този уикенд.
На футболния терен с голям интерес се чака последният кръг в Серия А, който ще е същински край на битката за купата. Новият първенец на Италия ще стане явен в неделя вечер, като съперници за Скудетото са градските противници Милан и Интер. Преди уикенда „ росонерите “ са водачи с преднина от 2 точки - 83 против 81 за „ нерадзурите “. Милан има преимущество и в директните дуели против Интер през сезона, което значи, че при тъждество в точките „ червено-черните “ ще станат първенци за първи път от 2011 година насам. За Интер всичко, друго от победа, ще е неуспех.

В последния кръг Милан ще гостува на Сасуоло, а Интер е хазаин на Сампдория. Двата мача ще се изиграят едновременно – от 19:00 ч. на 22 май. Българските фенове ще могат да проследят и двете срещи онлайн: Интер – Сампдория е по MAX Sport 2, а Сасуоло – Милан ще се излъчи по MAX Sport 3.

Последен кръг ще се играе през уикенда и в испанската LaLiga. Шампионът към този момент е явен и това е Реал Мадрид, само че към момента има някои неясноти към битката за оцеляване и разпределението на местата, даващи право на присъединяване в европейските клубни шампионати. Развръзката ще стане ясна в комбинираните излъчвания Мултигол, които ще бъдат излъчени по MAX Sport 4.

Първо ще се позволи разногласието за оцеляването в Примера дивисион. Борбата е сред Гранада, Майорка и Кадис, като един от тези три тима ще изпадне след изиграването на последния кръг. В момента Гранада е с 37 точки, Майорка е с 36, с толкоз е и Кадис, само че има по-лоши индикатори в директните си мачове с балеарците и все още „ жълтите “ са в зоната на изпадащите. В последния кръг Кадис гостува на към този момент изпадналия Алавес, Гранада е хазаин на Еспаньол, а Майорка е посетител на Осасуна. И трите срещи са от 21:00 ч. на 22 май и всичко най-интересно от тях феновете ще могат да проследят в действително време в Мултигол.

Веднага по-късно, от 23:00 ч., Мултигол продължава с битката за 7-ото място в класирането, което ще обезпечи последната евроквота и надлежно присъединяване в Лигата на конференциите през идващия сезон. В момента позицията се заема от Виляреал, който е с 56 т., а Атлетик Билбао е осми с 55 т. И двата отбора имат извънредно тежка задача, като Виляреал гостува на Барселона, а Атлетик – на Севиля. По същото време е и дуелът Реал Сосиедад – Атлетико Мадрид. Тези 3 мача също ще бъдат част от Мултигол по MAX Sport 4 от 23:00 ч. в неделя.

Уикенд програмата на А1 ще предложи страсти и мачове от най-високо равнище и от най-популярните спортове отвън футбола.

В събота вечер е финалът на най-силния клубен шампионат на Стария континент по баскетбол – Евролигата. За страдание на българските почитатели, Александър Везенков и неговият Олимпиакос се препънаха на полуфиналите против сегашния първенец Анадолу Ефес и не съумяха да стигнат до мача за трофея.

Така до финала доближиха турският отбор и рекордьорът по брой клубни трофеи на Европа Реал Мадрид, който победи Барселона на полуфиналите. Финалистите са малко изненадващи предвид на класирането през постоянния сезон и обстоятелството, че навръх полуфиналите отпаднаха тимовете, заели първа и втора позиция в класирането през постоянния сезон, а точно Барселона и Олимпиакос. За Анадолу Ефес това обаче ще е трети следващ край в Евролигата и ще търси втори следващ триумф, до момента в който Реал Мадрид ще търси първи трофей от 2018 година насам и общо 11-а победа в най-силната клубна конкуренция на Европа. Големият край на Евролигата е на 21 май от 20:00 часа и ще бъде предаван директно по MAX Sport 1.

Преди това, от 17:00 часа, също по MAX Sport 1, е срещата за 3-тото място, в която Александър Везенков и съотборниците му от Олимпиакос ще опитат да вземат бронзовите медали в конфликт с Барселона.

В неделя вечер MAX Sport 1 ще зарадва и почитателите на волейбола с финалите на Шампионската лига по волейбол при дамите и при мъжете, като и в двата финала ще има и българско присъединяване. Двубоите ще се играят поредно един след различен в Любляна, като любопитното е, че и двата мача са повтаряне на финалите от предходната година в шампионата. 

В женския край излизат италианският първенец Конелиано против турския Вакъфбанк. Част от италианския отбор е българката Христина Вучкова, като тя и съотборничките ѝ влизат в дуела като фаворитки. Италианският отбор е безспорен хегемон в европейския волейбол през последните два сезона и стигна до финала без нито една загуба. Конелиано е и настоящият притежател на трофея в Шампионската лига, като през предходната година победи трагично на финала с 3:2 тъкмо против Вакъфбанк.

Българско присъединяване ще има и в мъжкия край на волейболната Шампионска лига. Матей Казийски и неговият Тренто излизат против полския Закса. Двата отбора доближиха и предишния сезон до финала и тогава Закса надви над Тренто. Сега в италианския отбор има една огромна оригиналност по отношение на предходната година и тя е точно наличието на Казийски. Българинът се завърна в тима през този сезон и незабавно получи капитанската лента. За него това ще е общо пети край в най-престижния европейски клубен шампионат. В три от случаите той е печелил и то тъкмо като състезател на Тренто, а един път го е губил с екипа на турския Халкбанк.

Ще успее ли българинът да изведе тима си до победа и да вдигне най-престижния трофей в европейския клубен волейбол – феновете ще схванат в неделя (22 май) вечер. Първо е женският край сред Конелиано и Вакъфбанк от 19:00 ч., а от 22:00 ч. е финалът при мъжете сред Тренто и Закса. И двата мача ще бъдат излъчени директно по MAX Sport 1.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР