Матео Салвини – вътрешен министър и вицепремиер на Италия –

...
Матео Салвини – вътрешен министър и вицепремиер на Италия –
Коментари Харесай

Глобяват Рим с 3 млрд. евро за големия дълг

Матео Салвини – вътрешен министър и вицепремиер на Италия – призна през днешния ден, че чака европейският управляващи в Брюксел да глобят Рим с 3 милиарда евро поради възходящия държавен дълг и на равнищата на структурния недостиг.

" В миг, когато младежката безработица допира 50% в някои райони, някои в ​​Брюксел желаят, според остарелите европейски правила, да ни глобят с три милиарда евро ", съобщи той пред радио RTL, оповестява организация Франс прес.

" Цялата ми сила ще се насочи върху смяна на тези фискални правила от предишното ", уточни Салвини, чиято извънредно дясна партия " Лига " завоюва в неделя изборите за Европейски парламент в Италия. " Ще забележим дали ще дойде това малко писъмце от Брюксел, в което ни глобяват за дълг, насъбран в предишното ", добави той.

Неговите мнения са факт, откакто от началото на седмицата се заприказва, че Европейската комисия ще започва на 5-и юни дисциплиниращи ограничения против Италия, откривайки наказателна процедура за несъразмерен недостиг и високи равнища на дълга, която може да докара до налагане на санкция на Италия в размер до 0,2% от националния Брутният вътрешен продукт (глоба в размер до 4 милиарда евро).

Франс прес припомня, че общественият дълг на Италия е огромен проблем, защото той доближи през 2018-а година цели 132,2% от Брутният вътрешен продукт на страната - надалеч над лимита в границите на Европейски Съюз от 60 на 100.

В края на предходната година партията Лига " и нейният съдружен сътрудник придвижването " Пет звезди " имах съществени разногласия с Брюксел поради заложения огромен италиански бюджетен недостиг за 2019 година, който беше отритнат от Европейската комисия. След това двете договарящи страни реализираха компромис, с цел да бъде утвърдена италианската бюджетна рамка за актуалната година.

В последните стопански прогнози на Европейска комисия, които бяха оповестени при започване на май обаче, Италия беше избрана като страна-членка на еврозоната с най-лош индикатор, защото Комисията прогнози стопански напредък на Апенините от едвам 0,1 на 100.

Според Франс прес европейските ръководещи в Брюксел ще изпратят в сряда публично писмо до Рим, в което ще приканват държавното управление да изясни високите равнища на дълга и на бюджетния недостиг, след което се чака на 5-ти юни да бъде стартирана дисциплинираща наказателна процедура по отношение на Италия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР