Мътеницата е здравословна, засищаща и освежаваща напитка, която регулира храносмилателната

...
Мътеницата е здравословна, засищаща и освежаваща напитка, която регулира храносмилателната
Коментари Харесай

Тази диета с мътеница сваля до 5 килограма на седмица

Мътеницата е здравословна, засищаща и освежаваща напитка, която контролира храносмилателната система, лекува отичане на корема и запек и дейно прочиства.

Диетата с мътеница също е много известна - монодиета, която ви разрешава да свалите до пет кг за няколко дни. Как да я спазвате?

Мътеницата е млечна напитка, която се получава при процеса на домашно добиване на масло от полу-ферментирало мляко, почнало леко да се пресича.
Тя съдържа протеини с висока биологична стойност, млечна киселина, калций, витамини от група В, лецитин, магнезий, фосфор, калий и натрий.
Мътеницата е елементарно смилаем артикул с позитивно влияние върху организма: подтиква отделянето на стомашен сок, предизвиква растежа на потребните чревни бактерии и защищава от инфекции, усъвършенства функционалността на червата, контролира придвижването им и понижава риска от колоректален рак.

 мътеница

Здравословно ли е да се пие мътеница през нощта?

Мътеницата може да се пие когато и да е на деня и нощта, даже и вечер - тя е здравословна напитка, препоръчвана както за възрастни, по този начин и за деца. През нощта би трябвало да се пие изключително от хора, които страдат от проблеми с червата или които постоянно протягат ръка към засищащи, тежки храни за вечеря.

За какво е потребна мътеницата?

Мътеницата е извънредно елементарно смилаема напитка, богата на млечнокисели бактерии, които имат удобен резултат върху чревната микрофлора и процесите в храносмилателната система. Затова тя е изключително целесъобразна за хора с храносмилателни проблеми, постоянни изхождания, метеоризъм и запек.

Какво е по-здравословно - кефир или мътеница?

 мътеница

Според диетолозите няма огромни, основни разлики сред мътеницата и кефира, само че двете питиета се разграничават по усет. Мътеницата е по-лека и по-мека, само че съдържа по-малко витамини от група В. Освен това тя постоянно се понася по-добре от кефира. И двете питиета обаче имат еднообразно позитивен резултат върху функционалността на червата и спомагат за поддържането на микрофлората. 

Намалява ли тежестта мътеницата?

Мътеницата постоянно се предлага на хора, които желаят да прочистят организма си и по едно и също време с това да смъкват няколко непотребни кг. Диетата с мътеница е монодиета, която, несъмнено, не може да се съблюдава дълго или постоянно, само че може сполучливо да се третира като къс детокс.

Диетата с мътеница е нискокалорична, приблизително 700-800 ккал дневно. Поради това тя не би трябвало да се съблюдава за повече от пет дни. Режимът с мътеница усъвършенства храносмилането, отстранява метеоризма, предотвратява запека и, несъмнено, оказва помощ да отслабнете.
Тази диета е идеална за хора, които желаят да отслабнат бързо и да се усещат по-леки, само че и да продължат да се хранят здравословно и да вършат постоянни физически извършения след края на диетата.
Това ще предотврати появяването на йо-йо резултата, който бързо може да подкопае всички старания.
Прекалено честото следване на монодиета, в това число и на мътеница, също може да разстрои храносмилателната система.

 мътеница

Противопоказания на мътеницата

Хората, страдащи от нетърпимост към лактоза, би трябвало да се въздържат от пиянство на мътеница. Това е по този начин, тъй като тя може да докара до: стомашно разстройство, диария и газове

Ефекти от пиенето на мътеница

Редовната консумация на мътеница усъвършенства функционалността на храносмилателната система, укрепва червата и предотвратява запек, метеоризъм и газове. Диета с мътеница, продължаваща няколко дни, може да ви помогне да свалите два или три кг, само че е добре да запомните, че тя не би трябвало да се съблюдава повече от пет дни!

Колко калории съдържа мътеницата?

Една чаша мътеница (220 г) съдържа почти 136 калории.

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР