Математикът проф. Николай Витанов даде и кратка информация за пандемията

...
Математикът проф. Николай Витанов даде и кратка информация за пандемията
Коментари Харесай

Горещо за войната и Омикрон! Говори проф. Витанов

Математикът проф. Николай Витанов даде и къса информация за пандемията и войната за 11 юли.  Ето какво написа той в персоналния си профил във Facebook: 

Както постоянно, първо пандемията, след това войната.

Караме по технологията за оценка и прогнози, както всеки ден.

Това са числата. Ако ви е еднакво, не го четете.

Сценарият „ Синьо лято “ се чака да е постоянен до равнище на 14-дневната заболеваемост 150 на 100 000. В момента 14-дневната заболеваемост е 117.08 на 100 000. „ Синьо лято “ е постоянен. Ден 56-ти. Очакванията са сюжетът да няма проблеми със стабилността до 15 юли. Знаете – проектът бе Синьо лято да е постоянен 60 дни. Ще бъде.

Лятната вълница си напредва.

Проверка на обстановката с пандемията през днешния ден

1. ОТКЪДЕ МОЖЕ ДА СИ ВНЕСЕТЕ НЕЩО? От Гърция и западна Европа.

Там модифицираният Омикрон си бушува. Ето отсам можете да си внесете нещо. Внасяме си.

2. Общата конюнктура - Модифицирания Омикрон не съумява да възпламени дифузното разпространяване И по този начин към този момент 101 дни след края на изключителната епидемиологична конюнктура.

Да забележим числовите доказателства за това.

3. Базовото репродуктивно число - през днешния ден е 0.62.

Очаква се да стартира да пораства и бързо да отиде в региона към 1.00.

Под 1.00 е, значи болестта се свива. Очакванията са цифрата бавно да надмине 1.00. Далече сме още обаче от дестабилизация на „ Синьо лято “. То и 15 юли не е пристигнал още.

3. Проверката за суперпожар - няма суперпожар. За да има, би трябвало да има дифузно разпространяване.

Тук общоприетото предизвестие – като надхвърлим 1000 нови случая дневно, добре е да сте с нараснало внимание и да избягвате места, където се събират доста хора за дълго време. От много време ви го пиша това, нали по този начин. А за какво ви пиша за 1000 случая дневно сетихте ли се към този момент? Или ще чакаме да надвишават 1000. Ще надвишават.

По морето

Виждате какво е по морето. Варна – към 3 пъти под сериозната стойност, Бургас – към 2 пъти под сериозната стойност. Стойността за Добрич е 0.33. Тук – към 3 пъти под сериозната стойност.

Спокойно е. Писах ви – юли ще почне умерено. Така и става. До средата на юли ще е умерено. После отново ще е умерено – ще има много случаи, само че здравната система се чака да издържи и лечебните заведения да не се изпълнят.

Харков не е елементарен за завладяване град. Интересно е какво ще вършат руснаците там. С пряк взлом на линиите сателитни градчета надали ще стане – там може да се построи дълбока ешелонирана защита с потребление на терена. Ще бъде много забавно. След като свърши сражението за Славянск и Краматорск.

Писах ви, пиша отново. Ако украинската войска успее да направи сполучлива контраатака тя ще бъде отразена обстойно и нашироко тук. Защото съветската войска има смазващо артилерийско предимство и сполучлива контраатака в такива условия следва де се учи деликатно.

Генерал – юрдеците и маршал-лецензентите пред и в Ганковото кафене могат да реват колкото си желаят против мен. Нищо не разбирате от военни разбори.

Украинската войска щяла да отблъсне руснаците при Северодеонецк и Лисичанск. На 1 километър от Херсон била. О, да, хубава е тази трева, дето я пушите. Починете си малко от непрестанния плач против мен, ще има още доста да ревете.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР