Математически гений е синът на министъра на отбраната Тодор Тагарев.

...
Математически гений е синът на министъра на отбраната Тодор Тагарев.
Коментари Харесай

Синът на Тагарев – гений. Трупа медали СНИМКА

Математически талант е синът на министъра на защитата Тодор Тагарев. Иван Тагарев ще следва във Франция, разгласи „ Ретро ”. 18-годишният юноша ще учи математика, физика и информатика в Париж.


-->
Наследникът на министъра на защитата е ученик на СМГ и е един от младите български гении в областта на точните науки. Догодина му следва да бъде зрелостник, само че образованието му в чужбина към този момент е подсигурено. Той е получил и стипендия от фондация „ Миню Балкански “, която ще поеме част от разноските по образованието му във Франция.

Наскоро Тагарев-младши се е прибрал у нас от Япония, където дружно с негови съученици взели участие в най-престижното съревнование по математика в света, в което разум са мерили 600 деца от 112 страни. Иван е съумял да се снабди със сребърен орден от влиятелната олимпиада. В годините обратно той нееднократно си е тръгвал с оценки от сходни конгреси. Два пъти се класирал за място в националния тим на България по математика. Казва, че почнал от дребен да се явява на разнообразни надпревари. В VIII клас схванал, че има национални тимове, и се стимулирал да взе участие в тях. Най-голяма заслуга за развиването му като играч по математика имал учителят му в СМГ Илия Костов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР