Математически, езикови и творчески конкурси, куизове, изложби и вълнуващи срещи

...
Математически, езикови и творчески конкурси, куизове, изложби и вълнуващи срещи
Коментари Харесай

Много събития за 50 години ППМГ “Акад. Никола Обрешков“ - Бургас

Математически, езикови и креативен състезания, куизове, изложения и вълнуващи срещи с съумели някогашни ученици са включени в програмата за 50 години ППМГ “Акад. Никола Обрешков “ - Бургас.

Събитията, с които ще бъде маркирана годишнината, стартираха през месец март с най-популярния интернационален конкурс по съветски език „ Русский медвежонок – языкознание для всех ”, съревнование по информатика, състезания по креативно писане на британски език и за основаване на стихотворение/ импресия на тематика „ Моето учебно заведение “, за есе, колаж и клип.

През април е планувано да бъде показана галерия с художествени произведения на някогашни и сегашни ученици на гимназията и експозиция на географски обекти. Ще се проведат надпревари по естествени науки, диспути с ученици на други гимназии и надпревари по математика за друга възраст.

„ Моите красиви мемоари за гимназията “ /„ Meine schönen Erinnerungen an das Gymnasium “/  е самодейност, в която ще се включат дванайсетокласници от паралелките, учещи немски език. Те ще опишат своите занимателни и вълнуващи истории на езика на Гьоте.

Ученици от 7 до 10 клас на елитната гимназия са организирали галерия на тематика „ Заедно в Европа “, в която ще бъдат показани географски модели на страните членки на Европейски Съюз.

Реплики на предмети от бита, оръжия, украшения, паметни фигури, йероглифи и религиозни знаци от Праисторическата и Античната ера ще бъдат показани в друга експозиция - „ Археопластики “. Предметите са направени от глина и са креативен работи на ученици на гимназията.

Ученици от пети до седми клас пък ще вземат присъединяване в Първи исторически куиз на ППМГ “Акад. Никола Обрешков “.

50-годишният празник ще бъде маркиран и с разнородни спортни събития: шампионати по тенис на маса и шах за Купата на шефа на ППМГ „ Акад. Никола Обрешков “, демонстративна другарска среща по баскетбол, с присъединяване на бивши и сегашни ученици на гимназията. През май ще бъде показан и филм „ Спорта през годините “, отдаден на триумфите на ученици на гимназията.

Интригуваща игра, в която учениците ще могат да разгадават забавни обстоятелства за града посредством знанията си по история,география,и математика също е включена в програмата. Тя е озаглавена „ Опознай Бургас и ППМГ “Акад. Никола Обрешков “.

В края на месец май ще бъде показан рециталът „ Обичам те, българска тирада “ и театралната пиеса „ Радини безредици “, с присъединяване на възпитаници от 7 клас.

Специално за годишнината е квалифициран филм „ ППМГ - учебно заведение за гении “, който ще бъде показан в зала НХК на 25 май.

Сред впечатляващите начинания, включени в програмата, е изработването на споменик с персонални архиви от някогашни ученици и преподаватели на гимназията, празничен концерт в Летния спектакъл и издаване на юбилеен е-вестник.

Вдъхновяващи и вълнуващи срещи с изявени ученици на ППМГ „ Акад. Никола Обрешков “, които сега са студенти или преподаватели в Кеймбридж, Оксфорд, Харвард и други международно известни и влиятелни просветителни институции, са включени в богатата стратегия за отбелязване на 50 години от основаването на елитното учебно заведение.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР