Масово недоволство и протестни подписки: Закриват жп линии в Северна

...
Масово недоволство и протестни подписки: Закриват жп линии в Северна
Коментари Харесай

Масово недоволство и протестни подписки: Закриват жп линии в Северна България

Масово неодобрение и протестни подписки: Закриват жп линии в Северна България
С всеобщо неодобрение и протестни подписки хората от Северна България се опълчват на новото разписание на влаковете и предвижданото от БДЖ Пътнически транспорти закриване на линии.
Към настояванията на пасажерите се причисляват общините и регионалните управи.
От БДЖ Пътнически транспорти дават обещание да размислят за някои от влаковете, само че не е несъмнено. Новото разписание влиза в действие от 15 декември, предава БНР.

За публичното разискване на новото разписание на влаковете за 2025 година с представителите на общините, регионалните управи и железничарите управлението на железниците закъсня с един час, тъй като пътува с трен от София до Горна Оряховица.
В региона на гара Роман аварирал локомотивът и на първите железничари в страната,
от които зависи какво ще е разписанието на влаковете от 15 декември, се наложило с редовите пасажери да чакат в нищото.
Да видите по какъв начин и с какво пътуваме, разясниха чакащите железничари 60-минутното забавяне
на бързия трен София-Варна, а Даниел Илиев, началник на отдел „ Организация на транспортите и график за придвижване на влаковете “ в БДЖ Пътнически транспорти, съобщи:
„ За страдание, техниката ни изневери. Не сме водили статистика тъкмо какъв брой влака отпадат сумарно. Намалили сме влаковете, където са най-слаби пътникопотоците “.
Трябва да има оптимизация и спрени влакове, тъй като следващата година няма да има нито един трен, обясняваха на висок звук представителите на мениджмънта на железниците пред недоволните представители на общините и регионалните управи в Северна България.
Единственият трен сред Добрич и Кардам от 15 декември се планува да спре.
Това унищожава община Генерал Тошево, през която минава този трен, а общината отваря и затваря железопътната спирка, ние я поддържаме и чистим, ядоса се кметът на пограничната община Валентин Димитров и уточни, че до министърката на превоза и до управлението на железниците
е изпратил протестна подписка с 1498 подкрепящи, които упорстват влакът да остане.
„ БДЖ се употребява от по-бедни хора, студенти, пенсионери и изключително през зимата влакът се оказва единственото транспортно средства, което може да се движи в общината. Сега има един трен.
Отпадането му не е добре за никой, има и пътуващи хора, може да са малко,
само че който няма различен превоз “, разяснява заместник-областният шеф на Добрич Живко Желязков.
От регионалната администрация в Русе бяха съществено обезпокоени,
че от 15 декември стопира да се движи експресът „ Синия Дунав “, който беше директният трен от Русе до София и пасажерите още веднъж ще се прекачват и чакат на гарата в Горна Оряховица. „ 70-80 индивида пътуват дневно с този трен “, уточни
заместник-областният шеф Георги Георгиев. „ Това не е правилно, пасажерите са по 7-8 “, отговори Даниел Илиев от БДЖ:
„ Русе-София към момента се следят пътникопотоците, само че няма смяна, такава, каквато бяха декларирали “. След преструктурирането в железниците се наложи доста от работещите в системата да
пътуват десетки и стотници километри до други обитаеми места, където са преместени да работят.
Свършваме работа и чакаме по един час за трен, с който да се приберем, става още по-голямо безумство с обединяването на влакове от Русе и от Варна в Горна Оряховица с 50 минути престой, за
да се потегли към София. Кой ще пътува с този трен, гневни бяха железничарите, пристигнали на срещата.
Закриват се два влака от Троян до Ловеч и назад, нося протестна подсписъка с 200 недоволни, уточни Борис Бояджиев от община Троян. Туристическа Трявна няма различен превоз, с изключение на железопътния, и 14 часа сме оставени без връзка с Южна България, тъй като последният трен от Стара
Загора идва в Трявна в 19,25 часа, посочи заместник-кметицата Жасмина Лазарова.
„ Искаме да има по-късен трен, който в гара Трявна да идва към 21,30 часа. Трявна е туристическа дестинация, до която доста хора пътуват през летните месеци.
Искаме по-късен трен “.
Желанието на община Трявна няма да се удовлетвори. Не е ясно ще има ли решение и за настояването на община Павликени, показано от заместник-кмета Албена Петрова:
„ Отпада пътническият трен, който потегля от Горна Оряховица в 6:30 часа.
Категорично не сме съгласни, тъй като той се употребява от служащи рано заран и нямат опция за пътешестване “.
Кои влакове ще бъдат избавени и кои спрени ще стане ясно с новото разписание от 15 декември,
само че има ли гаранция, че през зимата вътре в българските влаковете няма да има преспи от сняг, а през лятото хора няма да колабират от жегата, която във вагоните е по-голяма от тази на открито?
„ Надявам се. Всички поставяме старания да предложим по-качествена услуга с нов преносим състав,
с нови локомотиви. Цялото сдружение поставя старания това да бъде избегнато “, уточни Даниел Илиев, началник на отдел „ Организация на транспортите “ в БДЖ Пътнически транспорти.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР