Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет наказа следовател, работил по

...
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет наказа следовател, работил по
Коментари Харесай

Наказаха следовател, работил по казуса Осемте джуджета

Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет наказа следовател, работил по проблема " Осемте джуджета ". Магистратите взеха решение да понижат заплатата на Нели Тодорова, някогашен началник на следствения отдел в Специализираната прокуратура. Това заяви правният портал Lex.bg.

Възнаграждението на следовател Тодорова ще бъде понижено с 10% за период от шест месеца. Решението за налагане на наказването беше взето единомислещо от всичките седем присъстващи членове на Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет.

През месец август 2023 година и.ф. основният прокурор Борислав Сарафов - следователите Нели Тодорова, Светлана Стоянова-Вайзе, Петранка Рабаджиева и на прокурорите Дилян Деянов, Ивета Маркович, Мирослав Илиев и Кирил Пейчинов.

Техни нарушавания бяха открити след предоставена от Сарафов инспекция на всички прокурорски преписки и досъдебни производства, свързани с " Осемте джуджета ", в това число и инспекции за правилността и законосъобразността на постановлението от 5 май 2021 година, с което е предписан отвод за формиране на досъдебно произвеждане. Според проверяващите позволеното безучастие от страна на магистратите е довело до безпричинно закъснение на производствата.

Наказанието на Тодорова е за безучастие , което безпричинно е забавило производството по въпросното дело.
 Намалиха заплатата на прокурор, бавил преписки, свързани с
Намалиха заплатата на прокурор, бавил преписки, свързани с " Осемте джуджета "

Трудовото му заплащане е понижено с 20 на 100 за период от 10 месеца
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР