Тиквата е символ на есента и е не само вкусен,

...
Тиквата е символ на есента и е не само вкусен,
Коментари Харесай

Тиквата: Здравословни ползи и най-вкусните есенни рецепти

Тиквата е знак на есента и е освен апетитен, само че и извънредно потребен хранителен артикул. Тя е богата на скъпи хранителни субстанции, които способстват за положителното здраве и са извънредно подобаващи за есенния сезон. Ето за какво тиквата заслужава място на вашата софра и по какъв начин най-добре да я употребявате за оптималната приятност.

 
Богата на витамини и минерали
Тиквата съдържа високо количество витамин А, който е от значително значение за здравето на очите и кожата. Тя е и отличен източник на витамин С, който подкрепя имунната система и оказва помощ в битката със сезонните настинки. Други значими хранителни субстанции включват витамин Е, калий, магнезий и фибри.
Подобрява храносмилането
Тиквата е с високо наличие на фибри, което оказва помощ за вярното храносмилане и контролиране на метаболизма. Това я прави отличен избор за тези, които търсят натурален метод да подкрепят храносмилателната си система.
Подпомага загубата на тегло 
Ниското наличие на калории и високото наличие на вода вършат тиквата подобаваща храна за хората, които желаят да отслабнат. Тя дава възприятие за задоволеност, без да прибавя непотребни калории към диетата.

 

 Добави изложение

 
Антиоксиданти и противовъзпалителни свойства 
Тиквата съдържа антиоксиданти като бета-каротин, който оказва помощ за битката със свободните радикали и забавя процесите на стареене. Също по този начин понижава възпаленията и подкрепя здравето на сърцето.

 

 Добави изложение

 
Как да консумираме тиквата за оптималната приятност?
Есента е съвършеното време за тиквата, защото тя може да бъде включена в голям брой вкусни и питателни ястия. Ето няколко от най-популярните и вкусни способи за консумация:
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР