днес ще решава за пореден път дали да освободи от

...
днес ще решава за пореден път дали да освободи от
Коментари Харесай

Петя Банкова с нови показания: Съдът разглежда освобождаването на Стефан Димитров

през днешния ден ще взема решение за следващ път дали да освободи от ареста Стефан Димитров , упрекнат в присъединяване в незаконна група дружно с татко си Марин Димитров, някогашния шеф на Агенция „ Митници “, някогашния основен секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев, и други лица, в това число Никола Николов /Паскал/ и Петър Субев от „ Гранична полиция “.

Аферата „ Митници “ и новите показания на Петя Банкова

Случаят притегли внимание, откакто Петя Банкова беше освободена от ареста преди няколко дни, откакто даде нови показания пред проверяващите. Според нея кадровите назначения, за които е упрекната, са били осъществявани по разпореждане на тогавашния финансов министър Асен Василев и неговия водач Лъчезар Ставрев.

Обвиненията против Стефан Димитров

В правосъдната зала бяха показани две експертизи за психологичното здраве на Стефан Димитров, а юристът му, Иво Найденов, означи, че няма доказателства, които да свързват Димитров с подбуждането на Банкова към кадрови дейности. Според Банкова самата тя е работила по нареждания на Асен Василев и други лица, като няма директна връзка със Стефан Димитров по този въпрос.

Найденов акцентира, че Банкова, след месеци в ареста, евентуално е прехвърляла отговорността върху други лица, с цел да понижи своето наказване.

Позиция на отбраната

Адвокатът на Димитров също съобщи, че очевидци са опровергали изказванията на Банкова за възможни срещи сред Димитров и Асен Василев. По думите на отбраната, Димитров признава, че познава Бойко Рашков и Живко Коцев, само че няма доказателства, че е взел участие в противозаконни дейности.

Димитър Главчев: Време е „ Игра на избори ” да завърши

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР