Масово напускане на медицински специалисти от детското отделение на МБАЛ-Враца

...
Масово напускане на медицински специалисти от детското отделение на МБАЛ-Враца
Коментари Харесай

Напрежение в МБАЛ-Враца: Лекари от столицата ще спасяват педиатрията

Масово овакантяване на медицински експерти от детското поделение на МБАЛ-Враца докара до напрежение и до оставката на шефа на болничното заведение Кети Ценова . Стигна се и до незабавна среща с министъра на опазването на здравето Христо Хинков , предава „ bTV “.

Проблемите в педиатричното поделение не са от през вчерашния ден, само че са ескалирали , откакто се е оказало, че огромна част от лекарите, медицинските сестри и санитарите са подали молби за овакантяване . Причините – ниските заплати, невъзможността да употребяват полагащия им се заплатен отпуск и не могат да си попълнят графиците.

Министър Хинков не е приел оставката на Ценова и е оповестил, че има решение : „ Ще намерим 6-ма педиатри за детското поделение на болничното заведение и ще решим казуса още другата седмица. “

На първо време казусът ще бъде решен с медици и специализанти от столицата . Министърът е безапелационен, че страната има подготвеност да отпусне средства на МБАЛ „ Христо Ботев “ , само че казусът трябвало да се реши редовно, а освен като се закърпи тази кръпка.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР