Масово джипита от Пловдивско, а и от цялата страна, изхвърлят

...
Масово джипита от Пловдивско, а и от цялата страна, изхвърлят
Коментари Харесай

Шах. Лекари масово изхвърлят ваксини

Масово джипита от Пловдивско, а и от цялата страна, изхвърлят останали дози във към този момент отворени флакони с ваксини, откакто боцкането с " Астра Зенека " бе сложено на пауза. Това сподели пред " Марица " ръководителят на Сдружението на общопрактикуващите лекари в Пловдив доктор Костадин Сотиров.

Причината - към този момент отворен, флаконът има валидност до 48 часа, в случай че се съхранява в ледник, и 6 - отвън него. 

" От един флакон могат да се извадят сред 10 и 12 дози според от това каква спринцовка се употребява. Аз звъня на пациентите си, поискали да се имунизират.

Ден или два по-рано поканвам тези 11 души, които ще мога да ваксинирам с един флакон. Те стартират да идват във въпросния ден, разтварям флакона, слагам няколко дози. Изведнъж получавам позвъняване или мейл, че имунизациите би трябвало да спрат.

Спирам, само че флаконът стои стартират. Изтичат 48 часа и останалите дози стават негодни за приложимост.

На различен да вземем за пример са му останали 5 дози, на трети - 7 дози. Това се хвърля. Представете си какъв брой е това количество в цялата страна ", уточни доктор Сотиров. 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР