Масови проверки в МВР за алкохол и наркотици започват от

...
Масови проверки в МВР за алкохол и наркотици започват от
Коментари Харесай

Погром над полицаи нарушители в МВР. Какво обяви главният секретар?

Масови инспекции в Министерство на вътрешните работи за алкохол и опиати стартират от през днешния ден. Нарушители измежду чиновниците ще бъдат търсени по време на промените и работния развой, заяви пред бТВ основният секретар на Министерство на вътрешните работи гл. комисар Петър Тодоров. " Ще стартираме на доста места по едно и също време. Дадена е заповедта ", добави той.

Главният секретар уточни, че от януари идната година ще влезе в действие разпоредба, в която ще бъде планувано по какъв начин ще се работи при определяне на чиновник на реда, който е използвал алкохол или опиати преди промяна.
-->
От думите му стана ясно, че дисциплинарно уволняване сега е допустимо, в случай че чиновник на Министерство на вътрешните работи е седнал зад кормилото след приложимост на такива субстанции.

„ Служителите на Министерство на вътрешните работи, карали след приложимост на алкохол или опиати, се отстраняват, а по-късно ще бъдат уволнени дисциплинарно. Когато служител на реда бъде хванат да ръководи в такова положение, той се уволнява дисциплинарно без значение количеството в кръвта. Дори отводът за проба планува дисциплинарно уволняване “, добави Тодоров.

Според него проблемите с персоналния състав на Министерство на вътрешните работи са натрупвани с десетилетия, като открои, че главните пропуски са в подбора, образованието, възпитанието и контрола над чиновниците.

Имало ли е „ българска диря “ при гърмежа на Кримския мост?

" Освен изказванията на Руската федерация няма данни, че камионът от Кримския мост е бил в България. Базираме се на всички инспекции, които могат да се извършат на граничните пунктове ", разяснява Тодоров.

Взривът, който докара до сриване на част от моста, стана на 8 октомври. Според Русия той е породен от камион бомба, който е минал през границите на няколко страни.

Българските служби оповестиха, че нито камионът, нито визираният резервоар са били в този миг на Кримския мост.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР