Масови протести има пред парламента в гръцката столица Атина срещу

...
Масови протести има пред парламента в гръцката столица Атина срещу
Коментари Харесай

Масови протести пред парламента в Атина, транспортът е блокиран

Масови митинги има пред Народното събрание в гръцката столица Атина против проектозакон, който депутатите ще гласоподават довечера. Синдикатите провеждат демонстрации против унищожаване на осемчасовия работен ден. Стачката продължава до среднощ с блокиран превоз, предава кореспондентът на БНР в южната ни съседка.

Хиляди гърци са пред Народното събрание и стачкуват против измененията в трудовото законодателство, които лимитират правата на трудещите се и дават опция на работодателите за всеобщи уволнения без компенсации.

Блокиран е центърът на Атина от стачкуващи, които остават пред Народното събрание до привършване на гласуването.

Силно е напрежението и вътре в Народното събрание, където по време на дебатите опозицията подложи на остра рецензия цялата система на трудови връзки в страната.

Депутат от опозицията прикани сътрудниците си от ръководещата партия първо да отидат на работа една седмица в строителството или в мините и по-късно да гласоподават унищожаване на осемчасовия работен ден.

Премиерът Мицотакис отбрани позицията на държавното управление и съобщи, че новият закон цели да вкара ред в отбрана на правата на служащите.  Опозицията изрично съобщи, че няма да поддържа закона.

В страната стачката продължава до среднощ с блокирани пристанища, спрени влакове и градски превоз.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР