Масовата паника настана в петък вечерта в централната лондонска метростанция

...
Масовата паника настана в петък вечерта в централната лондонска метростанция
Коментари Харесай

Полиция евакуира централна метростанция в Лондон


Масовата суматоха настана в петък вечерта в централната лондонска метростанция „ Оксфорд съркъс “ след информации за пукотевица, оповестиха световниците организации. Случващото се обаче е било спречкване сред двама мъже, съобщи ДПА, като се базира на известие на английската транспортна полиция (BTP).

“Служителите ни считат, че е избухнало спречкване сред двама мъже на перона “, се споделя в изказване на полицията. Службите разпространиха и фрагменти от камери за наблюдаване, на които се виждат мъжете. Транспортната полиция желае да беседва с тях и прикани хората, които имат информация за случая, да се свържат с нея.

В резултат на суматохата и последвалата навалица бяха ранени деветима души, които бяха приети в болница.

Британската полиция изрази " голяма признателност ", че хората са показали схващане и ги успокои, че нищо рисково няма, регионът е претърсен и се подвигат загражденията.

" Допълнителни униформени чиновници ще останат да дежурят в Уест Енд, с цел да се усеща популацията умерено. Благодарим за търпението и помощта, оказана ни по време на нашите дейности ", добави и лондонската полиция и прикани хората неотложно да рапортуват на незабавния телефон, в случай че виждат " каквото и да е, което ви се стори съмнително ".

Метростанцията е в сърцето на най-популярната комерсиална част на английската столица и случаят стана във вечерните пик часове на така наречен Черен петък - ден на всеобщи понижения на стоките.

Полицията през вчерашния ден реагира като при терористичен акт – първите сигнали за случай със пукотевица на „ Оксфорд съркъс “, получени към 16:40 ч. локално време, на мястото идват тежковъоръжени служители на реда, блокират зоната и я претърсват. Въпреки че управляващите отхвърлиха да е имало пукотевица, доста хора, с които се свързахме, споделиха, че са чули изстрели, съобщи кореспондентът на bTV в Лондон Ирена Рашева. Нивото на заплаха в английската столица остава високо. В града има засилено полицейско наличие.

Инцидентът завърши за към 90 минути и всички метростанции се върнаха към естествения си режим.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР