Масова практика е да не се отнемат шофьорските книжки на

...
Масова практика е да не се отнемат шофьорските книжки на
Коментари Харесай

Съдийска гавра с паметта на трима младежи в Търново: Над 60 почернени семейства на протест

Масова процедура е да не се лишават шофьорските книжки на убийците по пътищата. Затова се събрахме над 60 фамилии от цяла България, които се борим за законодателни промени. Днес в 10:30 часа ще протестираме пред съда във Велико Търново, с цел да може съдиите да схванат, че не сме сами и няма да позволим да се гаврят с паметта на децата ни. Това сподели пред бТВ Петя Иванова – майката на починалия Васко.
През 2020 година при злополука тя и Никола Николов губят сина си. В автомобила са пътували петима младежи. Други двама също са починали. Двама младежи пък остават инвалиди за цялостен живот. Присъдата против водачът, който ги опустоши, е 12 години на първа инстанция, а на втора е понижена на 4.
„ Протестираме против арбитър Корнелия Колева, която реши, че убийството на три деца, които са спазвали всички правила за придвижване по пътищата, не е тежко закононарушение. При ограничаване от 50 синът ми е карал с 45 км/час. Васко за пет години нямаше нито едно нарушаване на пътя “, споделя опечалената жена.
„ Помита ги автомобил, който се е движил с 110 км/час при ограничаване 50. Убиецът им е систематичен джигит на пътя с голям брой нарушавания. Съдия Колева понижи присъдата на 4 години и след редуцирането този човек няма да получи нищо. Тя реши, че убийството на три деца и оставането на двама полуинвалиди не е тежко закононарушение “, прибавя тя.
„ Ние протестираме против тази безумна присъда, която бе дадена. Шофьорската брошура на килъра не му бе отнета, не е арестуван. Живее си разточителен живот, върви на море, по казина и заведения “, съобщи Петя Иванова.
„ Нашето дете го няма и мъжа ми се бори с раково заболяване поради огромната тъга, с която не може да се оправи поради отнетото му само дете “, споделя тя.
Искаме тежки присъди – по 15-20 години за такива убийци, сподели пък Никола Николов.
„ Апелативният съд е приел, че не се касае за изключително тежък случай макар трите жертви и другите двама потърпевши. Фактите са, че при нарушаване на скоростта от 50 км/час той е управлявал колата със 110 км/час в регион, в който има голям брой предупредителни знаци за централизация на ПТП-та. Там целият път е посипан с монументи, защото е всекидневие хората да губят живота си там “, изясни юрист София Николова.
„ Валяло е дъжд, само че все пак този човек си е разрешил да ръководи автомобила си с извънредно висока скорост, а е било нужно да е доста деликатен. Има и свидетелски показания на човек, който преди този момент го е видял неразумно. В предишното този човек има доста нарушавания на разпоредбите за придвижване по пътищата, както и наказания за превишена скорост. Въпреки това не се е поправил и за жалост се стига до най-лошото “, сподели още тя.
„ Този пъкъл по българските пътища би трябвало да спре! Няма да се откажем да се борим за законодателни промени, тъй като децата ни са размазвани по пътищата от неблагоразумие “, добави майката на убития Васко Николов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР