Масова паника в Йемен доведе до смъртта на най-малко 80 души,

...
Масова паника в Йемен доведе до смъртта на най-малко 80 души,
Коментари Харесай

Масова паника: десетки загинали в Йемен

Масова суматоха в Йемен докара до гибелта на минимум 80 души, броят на ранените евентуално надвишава 3000. Безредиците избухнали по време на благотворителна акция за разпределяне на помощи. Без предварителна съгласуваност търговци почнали да раздават пари във връзка Рамазана на събралите се хора, при което се стигнало до съществени конфликти. По данни на организация " Ройтерс ", раздаваните суми били по към 18 евро на човек.

Изстрели и детонация

В уеб страницата " Al-Masdar "  очевидци описват, че чули изстрели. Те, както и детонация, провокирана от късо съединяване, засилили суматохата и довели до вълненията.

Някои локални медии оповестяват, че изстрелите били създадени от бунтовниците хути. Във видеа, за които се счита, че демонстрират случилото се след случая, се виждат голям брой трупове по земята. Разпространено бе и видео, на което се вижда по какъв начин десетки хора са се струпали в доста тясно пространство, като някои безусловно са стъпкани от масата.

Арести в Сана

Председателят на Висшия политически съвет Махди ал-Машат настоя за изясняване на случая. За задачата неотложно бе основана комисия, двама от евентуално виновните за размириците търговци са арестувани. Вътрешното министерство, следено от хутите, ги укорява, че са раздавали парите без съгласуваност с министъра.

Шиитските бунтовници хути управляват огромна част от Северен Йемен, както и столицата Сана. Те се употребяват с поддръжката на Иран.

От 2015-а година Саудитска Арабия и нейни съдружници отстояват страната на държавното управление в Йемен против бунтовниците хути. Вследствие на гражданската война Йемен е в плен на същинска филантропична злополука.

Вижте и тази изложба на Дъждовни води: 

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР