Маслото често се консумира в сурово състояние. Поднася се на

...
Маслото често се консумира в сурово състояние. Поднася се на
Коментари Харесай

Готвенето с масло е гаранция за вкусно ястие

Маслото постоянно се употребява в сурово положение. Поднася се на закуска, намазано на филийки, със зеленчуци, с риба, с салами и други То освен че е лесносмилаемо, само че и храните, които са приготвени с него, са лесносмилаеми и доста вкусни.

Само стопено и подправено с лимонен сок, маслото съставлява превъзходен сос към сварена риба, сварени зеленчуци и прочие Малко прясно масло, прибавено в зеленчукови супи или пилешки бульон, в разнообразни сосове, откакто се лишават от огъня, ускорява тяхната хранителност и усъвършенства усета им.

Супата или сосът се бърка, до момента в който се поеме маслото. В сладкарството с прясно масло се подготвят най-различни кремове и тестени произведения.

Маслото е най-подходящата лой за подготвяне на ястия от птици, агнешко и телешко месо, за пюрета от зеленчуци и варива, за сотиране на зеленчуци и др.

 Масло на филийка

Вгорчено масло или масло, получило неприятен усет, става още веднъж вкусно, като го измиете добре в студена вода и оформите на топки, които оставяте да престоят няколко часа в прясно мляко. След това измачкайте още веднъж маслото, посолете го и изцедете водата.

Друг метод по който също може да го оправите е като го промиете с вода, в която е разтворена сода бикарбонат (1 чаена лъжичка на 2 чаши вода). Измийте го по-късно 2-3 пъти със студена вода и го посолете с много сол.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР