Маските стават задължителни в класните стаи за учениците от 5-ти

...
Маските стават задължителни в класните стаи за учениците от 5-ти
Коментари Харесай

Маските стават задължителни в училище

Маските стават наложителни в класните стаи за учениците от 5-ти до 12-ти клас и целесъобразни за начален стадий. Мярката e по предложение на всички обществени сътрудници. Тя ще влезе в действие от 27 ноември, когато по график в класните стаи ще се върнат всички възпитаници.

За новата мярка се сплотиха и обществените сътрудници, и министърът на образованието Красимир Вълчев, съобщи NOVA.

Досега главно учителите носеха маски и защитни шлемове. Учениците не бяха съгласни да покриват носа и устата си, макар че преподавателите и шефовете постоянно ги призоваваха да носят маски. Отговорността при възможна инспекция на РЗИ носеха шефовете.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Предпазните маски към този момент ще бъдат наложителни и навън. П...

Масово родители и възпитаници не поддържат наложителното носене на маски в час, демонстрира изследване на директорските организации в областта на образованието. Пак съгласно същото изследване обаче, съвсем всички шефове и учители са на мнение, че маските за възпитаници би трябвало да са наложителни.

Като причина за това те регистрират сериозния растеж болни педагози. За това и преподавателите внесоха предложение в Министерството на образованието и науката маските да са наложителни. От министерството одобриха мярката.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР